Bunatati de Paste
Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, apoi uleiul si apa si amestecam pana ce se omogenizeaza.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacao, cernem peste amestecul de ou si cu o paleta amestecam cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana ce trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.
Crema: Coacazele cu zaharul si apa le punem pe foc si amestecam cu lingura ocazional pana ce se topeste zaharul si se ingroasa compozitia, apoi strecurtam si lasam sa se raceasca foarte bine.
Mixam frisca cu mascarponele pana ce isi dubleaza volumul, apoi impartim crema in 3 boluri: in primul bol adaugam dulceata de soc si sirop de coacaze dupa preferinta (cam 10 linguri). In alt doilea bol adaugam mai putin sirop (6 linguri), iar in al treilea bol si mai putin sirop (am pus 3 linguri).
Facem in asa fel sa iasa 3 creme cu culori diferite.
Pe un platou asezam blatul si il insiropam (am diluat putin sirop cu apa), adaugam prima crema, dam la rece 10 minute, scoatem tortul de la rece si adaugam a doua crema. Dam din nou la rece 10 minute, repetam la fel si cu ultima crema numai ca lasam 30 minute sau cateva ore daca ne permite timpul, inainte sa decoram cu ciocolata topita impreuna cu frisca.