"Bunatati de Paste"
Fiind mare iubitori de ciocolata, am cautat sa pregatesc de Paste o prajitura ciocolatoasa si am gasit pe site-ul Jamilei reteta tortului Dobos, care m-a incantat si indata a trecut pe lista preparatelor de Paste.
La acesta reteta am facut mici modiicari, deoarece nu am dorit sa arate ca un tort, am copt cele 6 foi intr-o tava dreptunghiulara . Am dublat compozitia la 1 foaie si am facut 1 ½ de crema.
Iar pentru decor am preferat sa folosesc in loc de caramel, ciocolata rasa si bastonase de ciocolata pentru decor, care se gasesc in comert sub diferite forme si culori.
Va pot marturisi ca este o prajitura extraordinara!
Foile:
Crema:
Asamblare:
Prajitura se da la frigider pentru cel putin 2 ore sau cel mai bine peste noapte.
1
Este foarte important sa folosim ciocolata de buna calitate.
2
Crema de ciocolata trebuie sa fie foarte bine racita inainte de o o mixa cu untul.
3
Untul care se foloseste la prepararea cremei de ciocolata trebuie sa fie la temperatura camerei.
4
Prajitura se poate proportiona in bucati mai mari sau in bucati mai mici in functie de preferinte. Daca proportionatiin bucati mici vor rezulta in jur de 30 de bucati.