Desert cozonac fara framantare cu crema de ciocolata

de costi7hector in Dulciuri, 15 Apr 2018 | 3536 vizualizari

 

Bunatati de Paste

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg faina
  • 900 ml lapte caldut
  • 9 galbenusuri
  • 300 g zahar
  • 300 g unt topit
  • coaja a 3 lamai si de la o portocala
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 3 pliculete drojdie uscata
  • sare
  • Umplutura 1:
  • 200 g crema tartinabila de ciocolata
  • 100 g nuca
  • 70 g stafide
  • Umplutura 2:
  •  50 g cacao
  • 100 g stafide
  • 80 g zahar pudra
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac fara framantare cu crema de ciocolata:

Mai intai se pregateste maiaua: se pune drojdia in laptele caldut, se adauga 6 lingurite de zahar si zaharul vanilinat si amestecam bine cu un tel, pana se dizolva drojdia. Se lasa 5-10 minute, apoi punem amestecul intrun castron mai mare, se adauga galbenusurile, untul topit si coaja de citrice si se omogenizeaza. Se adauga faina, zaharul si sarea. Se amesteca usor pana se omogenizeaza compozitia.

Se pune aluatul intrun bol mai mare uns cu ulei si se lasa la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul. Apoi se da la frigider pentru circa 12 ore.

Intre timp se pun stafidele la hidratat in apa calduta amestecata cu esenta de rom. Se pregateste umplutura.Pentru umplutura cu crema de ciocolata se amesteca crema de ciocolata, nuca macinata si stafidele, iar pentru umplutura de cacao se amesteca praful de cacao cu zaharul pudra si cu stafidele.

Se infaineaza blatul de lucru, se scoate aluatul si se imparte in 5 bile. (Eu i-am facut in forme mai mici de cozonac, daca aveti forme mai mari, probabil vor iesi 3 cozonaci). Fiecare bila se imparte in 2 bucati de aluat. Se intinde cu sucitorul bucata de aluat, apoi se asaza umplutura, lasand marginile libere. Se unge una din margini cu ou apoi se ruleaza aluatul.Se face si urmatorul rulou apoi se impletesc usor cele doua rulouri si se asaza in forma de cozonac. Dupa ce se formeaza toti cozonacii, se mai lasa la cald circa 30 de minute ca sa creasca, apoi se dau la cuptor pentru aproximativ o ora la 180 de grade.

Se servesc cu pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac fara framantare cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu aluat fraged si merisoare