"Bunatati de Paste"
Anul acesta am pregătit pentru masa de Paște, o pască cu brânză și ciocolată. Pozele nu sunt tocmai reușite deoarece le-am făcut cu telefonul (am trimis aparatul foto la "doctor"), dar pasca a fost delicioasă și a dispărut rapid din farfurii.
Mai întâi pregătește crema de ciocolată. Pune la fiert laptele cu zahărul și cacaua pentru 5 minute. Lasa acest sirop la răcit. Mixeaza ouăle bine și adauga siropul, nuca măcinată, făina, esența de rom și un praf de sare.
Separat, amesteca brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat, esența de vanilie și coaja rasă de la o lămâie (spălată bine și ștearsă cu un prosop absorbant). Adauga făina și omogenizeaza.
Cele 2 albușuri bate-le bine cu un praf de sare si adauga-le peste crema de brânză cu mișcări ușoare. Adauga stafidele și omogenizeaza.
Toarna crema de brânză în tava tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt (pe margini). Toarna crema de ciocolată deasupra.
Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 40-45 de minute.
Când trece testul cu scobitoarea, scoate pasca din cuptor și las-o să se răcească complet în tavă, apoi trece ușor un cuțit pe marginile tăvii și desfa inelul de la tavă. O poti felia cand este racita complet.