In tigaia incapatoare se pune la calit prazul si usturoiul.
Rosiile cherry se taie jumatati.
Laptii usor tamponati cu servet absorbant se adauga si ei impreuna cu rosioarele.
Rasniti peste ingredientele din tigaie, sare cu chilli.
Caliti usor totul pana laptii incep sa...
Morcovii se pun in apa cu sare si unt sa fiarba. Se lasa pana cand apa scade si se soteaza in unt.
Piperati morcovii si dati-le patrunjel cret tocat.
Amestecati de doua ori, cat sa se inmoaie patrunjelul si trageti vasul de pe foc.
Somonul se sareaza si pipereaza.
In...
Pastravul frumos curatat si spalat se tamponeaza de excesul de lichid. Sarati.
Prajiti pastravul in tigaia teflonata pe ambele parti pana devine usor auriu.
Coaceti ardeiul si rosiile.
Dupa coacere, legumele se curata de pielite si se toaca marunt.
Curatati ceapa...
Se curata si se spala rosiile. Se taie jumatati.
Usturoiul se curata si se toaca marunt.
Ardeiul iute se taie rondele. Ardeiul galben se taie fasii.
Scoicile se decongeleaza la temperatura camerei.
Se pregatesc restul ingredientelor sa fie la indemana pentru ca...
Pestele se verifica daca a fost bine curatat de solzi si se spala cu apa rece.
Dorada se lasa sa se zvante de apa si se increasteaza usor pe ambele parti, la cate un deget distanta.
Condimentati pestele cu ierburi italiene, sare si chilli proaspat rasnite.
Condimentarea se...
Platica curatata si spalata se cresteaza cu varful cutitului. Aceasta operatiune ajuta la eficienta condimentarii, coacerii si plusului de gust.
Se sareaza, interior - exterior, cu sare de mare si fulgi de chilli, proaspat rasnita.
Ungeti pestele cu ulei de masline si...
Spalati si curatati legumele.
Spalati si sarati pestele.
Cu un cutit ascutit, se fac pe salau crestaturi in care se introduc feliute de usturoi si de ardei iute.
Se stropeste salaul cu ulei de masline si se asaza in vasul de ceramica smaltuit.
Cartoful dulce se feliaza...
Pestele se curata si se spala .
Lasati pestele sa se zvante sau daca va grabiti tamponati excesul de umiditate cu un prosop de hartie .
Curatati si spalati legumele .
Increstati oblic crapul pe partea cu piele din loc in loc la distanta de 2-3 cm .
Prin...
Cum se prepara Stiuca la cuptor cu rosii cherry, usturoi si tarhon
Stiuca curatata si spalata se usuca cu ajutorul servetelor de hartie care absorb umiditatea. Se spala si se curata legumele. Se amesteca mirodeniile macinate cu sare, usturoi pisat si ulei de masline. Increstati stiuca din...
Pestele spalat si curatat se portioneaza in trei bucati.
Tamponati pestele de excesul de umiditate cu ajutorul servetelor de hartie .
Dati pestele condimentat cu sare si piper prin faina alba si prajiti in baie de ulei incins .
Se prepara sosul intr-o tigaie ...
Pestele se spala si se tamponeaza cu ajutorul prosoapelor de hartie de excesul de umiditate. Spalati si taiati rondele usturoiul verde.
Spalati cimbrisorul si ardeii. Asezati somnul pe hartia de copt si sarati, stropiti cu ulei si zeama de lime. Presarati pe deasupra pudra de ghimbir si boia...
Curatati si spalati legumele.
Taiati jumatati de rondele dovlecelul.
Taiati rondele morcovul, ceapa si usturoiul.
Spalati pestele si-l asezati intr-o forma din ceramica ce se pote introduce la cuptor .
Se sareaza pestele si se stropeste cu zeama de lamaie .
Pe...
Platica curatata si eviscerata se spala bine cu apa rece .
Increstati platica pe ambele parti la distanata de cate doua degete (pentru a se condimenta mai uniform) .
Sarati si condimentati pestele cu ghimbir , usturoi si chilli . Nu uitati sa condimentati platica si pe interior ....
Se face un amestec din cimbru, rozmarin, sare, usturoi, ulei de susan, boiaua si fulgii de ardei iute.
Spalati bine pestii si-i increstati. Condimentele vorda gust mai usor si pesti vor fi mai aspectuosi.
Cu acest amestec se maseaza bine pestii si se lasa la rece minimum o ora....
Se spala platica si se lasa sa se scurga sau se tamponeaza cu un servet apoi se incresteaza cu un cutit bine ascutit.
Se amesteca sarea, ierburile si fulgii de usturoi .
Cu acest amestec se maseaza pestele si se lasa sa stea la rece macar o ora.
Asezati platica intr-o tava....
Pastravii curatati se increasta cu varful cutitului . Se condimenteaza cu sare si piper .Se presara cu cimbru maruntit si fulgi de usturoi ..Se ung cu zeama de lamaie si ulei de masline .
In interiorul fiecarui pastrav se pune cate o crenguta de cimbru , una de rozmarin si unt cat o...
Mare atentie cand scoateti ficatul sa nu se imprastie fierea . In caz de accident ficatul este compromis si nu se mai poate folosi !!!
Ficatul se tine cel putin o ora in lapte .
Se scoate ficatul de stiuca si se da prin faina alba . Se prajeste in uleiul amestecat cu unt. Se aduga...
Pestele dupa curatare se sareaza si poate sa stea asa la rece cateva ore. Este chiar indicat , el isi va trage doar atata sare cat are nevoie .
Inainte de preparare stiuca se limpezeste cu apa rece .
Se ia o tava si se aseaza uniform foile de dafin , ceapa si usturoiul ....
Rondelele de salau se amesteca cu ulei si condimente.
Asezati pestele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati 20 minute la cuptor .
Amestecati ingredientele pentru sos.
Cu ajutorul unei pensule de bucatarie dati luciu fiecarei bucati de peste.
Mai dati tava la...
Cartofii se curata de coaja se taie felii si se pun la fiert cu usturoiul curatat. Sarati.
Cand cartofii au fiert se zdrobesc ca pentru pireu . Se amesteca cu unt , parmezan si smantana . Se lasa sa fie mai moale, ca o supa crema
Tonul din conserva se amesteca cu piper ,...
Spalati pestele.
Splati lamaile.
Intr-un vas mare se pune pestele, se sareaza, se pune o lamaie feliata si se toarna deasupra o bere.Stoarceti feliile de lamaie si lasati cojile sa parfumeze marinata. Lasati pestele la marinat 12 ore.
Prin aceasta marinare veti avea un...
Pastravul eviscerat se spala cu apa apoi cu otepe exterior . Astfel se indeparteaza rapid stratul lunecos ce este secretat de pielea acestuia .Se sterg cu prosop de hartie .
Sarati pastravii . Se dau prin faina alba . Se scutura de excesul de faina si se parajesc in ulei incins pe ambele parti...
Rondelele de salau se condimenteaza , se sareaza si se trec prin faina alba .
Scuturati pestele de surplusul de faina .
Puneti uleiul la incins si prajiti pe ambele parti bucatile de peste .
Se scoate salaul intr-o tava non-aderenta .
Tocati ardeiul copt si usturouiul...
Rondelele de salau proaspat se sareaza .
Cartofii se curata si se taie rondele subtiri .
Ouale se bat cu iaurt si condimente .
Se pun doua tigai cu ulei .
Intr-una dintre ele cand uleiul este incins se pun cartofii la prajit . Se scot cand incep sa devina usor...
Crapul curatat si spalat se incresteaza pe spate si se aseaza intr-o tava .
Se amesteca zeama de la portocale cu sare , ulei ,ghimbir si turmeric .
Se unge pestele cu acest amestec .
Slaninuta si usturoiul curatat se feliaza si se pune cate o bucatica in fiecare...
Pestele curatat, spalat se portioneaza.
Spalati pestele din nou. Se scurge de apa si se tamponeaza cu un servetel de hartie [ sa nu aiba umiditate mare ] .
Sarati si piparati.
Puneti tigaia cu ulei pe foc sa se incinga.
Dati crapul prin faina alba. Scuturati de...
Pestele curatat si spalat se pune intr-o tava de yena . Se sareaza , se pipareaza, se stropeste cu zeama de lamaie si in interior se pune crenguta de cimbru .
Ceapa rosie curatata , spalata , se taie rondele .
Distribuiti ceapa sub , in si peste peste .
Rosiile se spala, se...
Pestele se curata si se spala .
Somnul l-am lasat intreg , salaul l-am portionat inele.
Am amestecat ingredientele pentru sos si am uns pestele cu ele .
Am pus pestele intr-o tava . Am adugat masline si capere .
Am acoperit tava cu o bucata de hartie de copt [ Sa nu se...
Pestele curatat si spalat se sareaza, se pipareaza si se stropeste cu lamie si ulei.
Coditele de ciuperci, usturoiul si o parte din patrunjel se toaca se sareaza, se pipareaza si se amesteca cu putin ulei.
Umpleti pestele cu amstecu de ciuperci.
Infasurati pestele in felii de...
Pestele curatat si spalat se pune in tava [carasul intreg, somnul portionat ]. Am increstat carasul pe spate pentru a se patrunde mai usor.
Sarati, stropiti cu ulei pestele si-l dati la cuptor 15-20 minute pana incepe sa se se rumeneasca .
Pentru ca la invitati le place cu mai mult...
Tigaie cu lapti de crap si oua
In tigaia incapatoare se pune la calit prazul si usturoiul. Rosiile cherry se taie jumatati. Laptii usor tamponati cu servet absorbant se adauga si ei impreuna cu rosioarele. Rasniti peste ingredientele din tigaie, sare cu chilli. Caliti usor totul pana laptii incep sa...
Somon cu morcovi si piure de mazare
Morcovii se pun in apa cu sare si unt sa fiarba. Se lasa pana cand apa scade si se soteaza in unt. Piperati morcovii si dati-le patrunjel cret tocat. Amestecati de doua ori, cat sa se inmoaie patrunjelul si trageti vasul de pe foc. Somonul se sareaza si pipereaza. In...
Saramura de pastrav - cu busuioc si legume coapte
Pastravul frumos curatat si spalat se tamponeaza de excesul de lichid. Sarati. Prajiti pastravul in tigaia teflonata pe ambele parti pana devine usor auriu. Coaceti ardeiul si rosiile. Dupa coacere, legumele se curata de pielite si se toaca marunt. Curatati ceapa...
Dorada in acqua pazza - reteta nr. 1100
Se curata si se spala rosiile. Se taie jumatati. Usturoiul se curata si se toaca marunt. Ardeiul iute se taie rondele. Ardeiul galben se taie fasii. Scoicile se decongeleaza la temperatura camerei. Se pregatesc restul ingredientelor sa fie la indemana pentru ca...
Dorada cu cartofi aurii noi
Pestele se verifica daca a fost bine curatat de solzi si se spala cu apa rece. Dorada se lasa sa se zvante de apa si se increasteaza usor pe ambele parti, la cate un deget distanta. Condimentati pestele cu ierburi italiene, sare si chilli proaspat rasnite. Condimentarea se...
Platica cu rosii
Platica curatata si spalata se cresteaza cu varful cutitului. Aceasta operatiune ajuta la eficienta condimentarii, coacerii si plusului de gust. Se sareaza, interior - exterior, cu sare de mare si fulgi de chilli, proaspat rasnita. Ungeti pestele cu ulei de masline si...
Coada de salau cu cartofi dulci
Spalati si curatati legumele. Spalati si sarati pestele. Cu un cutit ascutit, se fac pe salau crestaturi in care se introduc feliute de usturoi si de ardei iute. Se stropeste salaul cu ulei de masline si se asaza in vasul de ceramica smaltuit. Cartoful dulce se feliaza...
Crap cu za 'atar - la cuptor
Pestele se curata si se spala . Lasati pestele sa se zvante sau daca va grabiti tamponati excesul de umiditate cu un prosop de hartie . Curatati si spalati legumele . Increstati oblic crapul pe partea cu piele din loc in loc la distanta de 2-3 cm . Prin...
Stiuca la cuptor cu rosii cherry, usturoi si tarhon
Cum se prepara Stiuca la cuptor cu rosii cherry, usturoi si tarhon Stiuca curatata si spalata se usuca cu ajutorul servetelor de hartie care absorb umiditatea. Se spala si se curata legumele. Se amesteca mirodeniile macinate cu sare, usturoi pisat si ulei de masline. Increstati stiuca din...
Crap in trei culori
Pestele spalat si curatat se portioneaza in trei bucati. Tamponati pestele de excesul de umiditate cu ajutorul servetelor de hartie . Dati pestele condimentat cu sare si piper prin faina alba si prajiti in baie de ulei incins . Se prepara sosul intr-o tigaie ...
Somn en papillote
Pestele se spala si se tamponeaza cu ajutorul prosoapelor de hartie de excesul de umiditate. Spalati si taiati rondele usturoiul verde. Spalati cimbrisorul si ardeii. Asezati somnul pe hartia de copt si sarati, stropiti cu ulei si zeama de lime. Presarati pe deasupra pudra de ghimbir si boia...
Salau cu legume
Curatati si spalati legumele. Taiati jumatati de rondele dovlecelul. Taiati rondele morcovul, ceapa si usturoiul. Spalati pestele si-l asezati intr-o forma din ceramica ce se pote introduce la cuptor . Se sareaza pestele si se stropeste cu zeama de lamaie . Pe...
Platica lui Godina
Platica curatata si eviscerata se spala bine cu apa rece . Increstati platica pe ambele parti la distanata de cate doua degete (pentru a se condimenta mai uniform) . Sarati si condimentati pestele cu ghimbir , usturoi si chilli . Nu uitati sa condimentati platica si pe interior ....
Pastrav si salau la cuptor
Se face un amestec din cimbru, rozmarin, sare, usturoi, ulei de susan, boiaua si fulgii de ardei iute. Spalati bine pestii si-i increstati. Condimentele vorda gust mai usor si pesti vor fi mai aspectuosi. Cu acest amestec se maseaza bine pestii si se lasa la rece minimum o ora....
Platica cu fasole verde
Se spala platica si se lasa sa se scurga sau se tamponeaza cu un servet apoi se incresteaza cu un cutit bine ascutit. Se amesteca sarea, ierburile si fulgii de usturoi . Cu acest amestec se maseaza pestele si se lasa sa stea la rece macar o ora. Asezati platica intr-o tava....
PASTRAV CU CIMBRU SI ROZMARIN
Pastravii curatati se increasta cu varful cutitului . Se condimenteaza cu sare si piper .Se presara cu cimbru maruntit si fulgi de usturoi ..Se ung cu zeama de lamaie si ulei de masline . In interiorul fiecarui pastrav se pune cate o crenguta de cimbru , una de rozmarin si unt cat o...
Ficat si icre de stiuca
Mare atentie cand scoateti ficatul sa nu se imprastie fierea . In caz de accident ficatul este compromis si nu se mai poate folosi !!! Ficatul se tine cel putin o ora in lapte . Se scoate ficatul de stiuca si se da prin faina alba . Se prajeste in uleiul amestecat cu unt. Se aduga...
Stiuca cu struguri
Pestele dupa curatare se sareaza si poate sa stea asa la rece cateva ore. Este chiar indicat , el isi va trage doar atata sare cat are nevoie . Inainte de preparare stiuca se limpezeste cu apa rece . Se ia o tava si se aseaza uniform foile de dafin , ceapa si usturoiul ....
SALAU PICANT GLAZURAT
Rondelele de salau se amesteca cu ulei si condimente. Asezati pestele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati 20 minute la cuptor . Amestecati ingredientele pentru sos. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie dati luciu fiecarei bucati de peste. Mai dati tava la...
Piure cu ton
Cartofii se curata de coaja se taie felii si se pun la fiert cu usturoiul curatat. Sarati. Cand cartofii au fiert se zdrobesc ca pentru pireu . Se amesteca cu unt , parmezan si smantana . Se lasa sa fie mai moale, ca o supa crema Tonul din conserva se amesteca cu piper ,...
Crap prajit cu mujdei - marinat in bere
Spalati pestele. Splati lamaile. Intr-un vas mare se pune pestele, se sareaza, se pune o lamaie feliata si se toarna deasupra o bere.Stoarceti feliile de lamaie si lasati cojile sa parfumeze marinata. Lasati pestele la marinat 12 ore. Prin aceasta marinare veti avea un...
Pastrav cu sos gorgonzola
Pastravul eviscerat se spala cu apa apoi cu otepe exterior . Astfel se indeparteaza rapid stratul lunecos ce este secretat de pielea acestuia .Se sterg cu prosop de hartie . Sarati pastravii . Se dau prin faina alba . Se scutura de excesul de faina si se parajesc in ulei incins pe ambele parti...
Salau cu ardei copti
Rondelele de salau se condimenteaza , se sareaza si se trec prin faina alba . Scuturati pestele de surplusul de faina . Puneti uleiul la incins si prajiti pe ambele parti bucatile de peste . Se scoate salaul intr-o tava non-aderenta . Tocati ardeiul copt si usturouiul...
Salau in ou cu condimente grecesti si cartofi prajiti
Rondelele de salau proaspat se sareaza . Cartofii se curata si se taie rondele subtiri . Ouale se bat cu iaurt si condimente . Se pun doua tigai cu ulei . Intr-una dintre ele cand uleiul este incins se pun cartofii la prajit . Se scot cand incep sa devina usor...
Crap cu portocale si broccoli
Crapul curatat si spalat se incresteaza pe spate si se aseaza intr-o tava . Se amesteca zeama de la portocale cu sare , ulei ,ghimbir si turmeric . Se unge pestele cu acest amestec . Slaninuta si usturoiul curatat se feliaza si se pune cate o bucatica in fiecare...
Crap prajit cu sos de usturoi verde
Pestele curatat, spalat se portioneaza. Spalati pestele din nou. Se scurge de apa si se tamponeaza cu un servetel de hartie [ sa nu aiba umiditate mare ] . Sarati si piparati. Puneti tigaia cu ulei pe foc sa se incinga. Dati crapul prin faina alba. Scuturati de...
Peste avat cu cartofi- la cuptor
Pestele curatat si spalat se pune intr-o tava de yena . Se sareaza , se pipareaza, se stropeste cu zeama de lamaie si in interior se pune crenguta de cimbru . Ceapa rosie curatata , spalata , se taie rondele . Distribuiti ceapa sub , in si peste peste . Rosiile se spala, se...
Peste in stil meditereanean
Pestele se curata si se spala . Somnul l-am lasat intreg , salaul l-am portionat inele. Am amestecat ingredientele pentru sos si am uns pestele cu ele . Am pus pestele intr-o tava . Am adugat masline si capere . Am acoperit tava cu o bucata de hartie de copt [ Sa nu se...
Salau cu ciuperci si cartofi noi - la Multicooker
Pestele curatat si spalat se sareaza, se pipareaza si se stropeste cu lamie si ulei. Coditele de ciuperci, usturoiul si o parte din patrunjel se toaca se sareaza, se pipareaza si se amesteca cu putin ulei. Umpleti pestele cu amstecu de ciuperci. Infasurati pestele in felii de...
Mix de peste cu legume
Pestele curatat si spalat se pune in tava [carasul intreg, somnul portionat ]. Am increstat carasul pe spate pentru a se patrunde mai usor. Sarati, stropiti cu ulei pestele si-l dati la cuptor 15-20 minute pana incepe sa se se rumeneasca . Pentru ca la invitati le place cu mai mult...