Am pus in tava atat caras cat si somn file - pentru invitatii copii . Tot pentru copii am adugat legume sanatoase .Carasul are oscioare multe dar rabdarea va va fi rasplatita de catre o carne buna si dulce - mie imi place mai mult decat crapul ..
INGREDIENTE
2 kg - 2 buc caras
800 g somn file
200 ml pasta de gogosari cu usturoi http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-gogosari-cu-usturoi-65368.html
100 ml ulei masline
500 g mix brocoli - brocoli, conopida, morcov [congelate]
Pestele curatat si spalat se pune in tava [carasul intreg, somnul portionat ]. Am increstat carasul pe spate pentru a se patrunde mai usor.
Sarati, stropiti cu ulei pestele si-l dati la cuptor 15-20 minute pana incepe sa se se rumeneasca .
Pentru ca la invitati le place cu mai mult usturoi am adugat usturoi pisat suplimentar la pasta de gogosari. [ ma grabeam -truc de la Jamie Oliver ]
Am pus usturoiul pisat direct in borcan, am infiletat borcanul si l-am agitat.
Cand este rumenit pestele, pentru aroma si rumeneala suplimentara turnati deasupra pasta de gogosari cu usturoi .
Tot pentru ca ma grabeam, am limpezit punga cu legume congelate .Am taiat in partea de sus si am sarat, pus ulei si am amestecat legumele direct in punga.
Adugati legumele si mai dati 10 minute la cuptor, timp suficient acestea fiind prefierte.
Presarati verdeata si serviti pestele insotit de lamaie si legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mix de peste cu legume" nu uita sa-i faci un review.