Crap cu portocale si broccoli

de mihaelar63 in Crap / Caras, 13 Oct 2015 | 3751 vizualizari

 

Cel putin de doua ori pe saptamana consum peste . Imi place cel proaspat de apa dulce curgatoare . Eu zic ca suntem niste norocosi ca putem sa ne aprovizionam cu asa ceva . De aceasta data am dorit o usoara aroma de citrice dar mai putin puternica ca lamaia . Am apelat la portocala . Coloristic langa acestea sta bine ca si garnitura putin broccoli [ fara multe calorii ;d] .

 

INGREDIENTE

  • 1 crap 1.5kg
  • 1 broccoli -1 kg
  • 1 lingurita turmeric pudra
  • 1 lingurita ghimbir pudra
  • 2 portocale
  • 4 catei usturoi
  • 4 linguri ulei masline
  • 50 gr slaninuta
  • 50 gr unt
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap cu portocale si broccoli:

  1. Crapul curatat si spalat se incresteaza pe spate si se aseaza intr-o tava .
  2. Se amesteca zeama de la portocale cu sare , ulei ,ghimbir si  turmeric .
  3. Se unge pestele cu acest amestec .
  4. Slaninuta si usturoiul curatat se feliaza si se pune cate o bucatica in fiecare crestatura de pe spatele crapului .
  5. Dati tava la cuptor timp de 45 minute  la cuptor pana incepe sa se rumeneasca [ in functie de cum va coace ].
  6. Intre timp spalati broccoli ,il desfaceti in buchetele si il fierbeti usor in apa sarata [ fara a acoperi oala ] .
  7. Scurgeti broccoli intr-o sita si transferati buchetelele in tava cu peste . Peste fiecare buchetel puneti cate o fasie de unt .
  8. Mai dati tava la cuptor cateva minute pana se topeste untul .
  9. Serviti preparatul cald  decorat cu portocale .

TIPS-URI

1

Broccoli fiert maximum 5-7 minute in apa clocotita cu sare fara capac nu-si pierde culoarea vie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap cu portocale si broccoli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

mirela0911 1

15.10.2015, 13:41

Ce culori si ce bun e!

- Andreea - 1

17.10.2015, 19:15

Niste peste as manca si eu

anca_rm 1

23.10.2015, 11:18

ce-mi place ce si cum gatesti , delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crap prajit