Spata de miel confiata in cidru

de Catalina L in Oaie, 20 Apr 2022 | 3477 vizualizari

 

Preparatele din carne de miel se găsesc, în fiecare an, pe mesele de Paște, aşa cum cere tradiţia.
Iata o noua reteta , delicioasa si usor de facut.
https://www.blogulluicatalina.com/2022/04/spata-de-miel-confiata-in-cidru.html
Cidrul este o băutură slab alcoolică (în medie 3 - 8%), obținută prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar și a gutuilor la o temperatură de 4 - 16° Celsius. În Marea Britanie, cidrul de pere este cunoscut sub numele de perry. În S.U.A. și unele părți ale Canadei, termenul cidru se referă de obicei la sucul nealcoolic de mere, pentru cidrul alcoolic fiind folosit termenul hard cider.

Cidrul este o băutură tradițională în Bretania și Normandia (Franța), Irlanda, Asturia (Spania), Germania și Țara Bascilor. Prin dubla distilare a cidrului se obține o băutură numită Calvados, cu un conținut de alcool de până la 40%. (sursa: wikipedia)

 

INGREDIENTE

  • 1 spata de miel cu os- 1,7 kg
  • 50 gr bulion concentrat de rosii
  • 250 ml de cidru
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 6 morcovi noi
  • boia de ardei
  • 3 linguri ulei
  • cimbru uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spata de miel confiata in cidru:

Incalziti cuptorul la 160° C . Ungeti carnea cu ulei, puneti sare si piper si puneti-o intr-o cocota mare.
Curatati si spalati legumele. Taiati ceapa lamele si tocati usturoiul.

Puneti boia de ardei peste carne, cimbrul uscat , ceapa si usturoiul.

Puneti morcovii si varsati cidrul. Acoperiti cocota cu capacul sau cu o foaie de aluminium si dati la cuptor.  

Dupa 1 ora si jumatate , intoarceti carnea, ungeti-o bine cu sosul lasat , puneti un pic de apa daca este nevoie (am pus 100 ml) si gatiti acoperit inca 1 ora si jumatate.  

Dupa 3 ore, intoarceti carnea si ungeti-o cu sosul lasat.

Gatiti fara sa acoperiti de data aceasta timp de 30-40 minute la 200°C, intorcand-o de 2 ori si arozand-o in mod regulat.


Scoateti carnea si morcovii. Mixati sau pasati sosul ramas, reduceti-l daca-l  vreti mai concentrat. Asezonati. 

Serviti cu ganitura dorita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spata de miel confiata in cidru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas - Deliciu aromat pentru ocazii speciale

de Rocsi 9

pe 28.12 la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine - Desert aromat si fraged

de RODIMUR 8

pe 28.12 la 17:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel