Crap cu za 'atar - la cuptor

de mihaelar63 in Crap / Caras, 11 Oct 2016 | 6471 vizualizari

 

   Curioasa cum sunt din fire in ultima mea calatorie, in Israel , am intrebat cu ce este condimentat pestele servit la cina .Am auzit de za''atar , ba chiar imi cumparasem acasa [ nu prea m-a atras gustul ] .Pot sa va spun ca gustul si aroma celui achizitionat in Israel este inconfundabila . Pe mine m-a cucerit ,  l-am folosit chiar si in ciorba de perisoare . Fara modestie, pestele meu a iesit si mai fain , si mai bun , decat al lor :D !!!Lamuriri despre acest mirific condiment gasiti la prietenul nostru Radu :http://www.reteteleluiradu.ro/2014/10/09/pe-scurt-despre-zaatar.html

 

INGREDIENTE

  • 1 crap mare [ 3 kg]
  • 2 linguri za'atar
  • 2 cepe
  • 2 lamai
  • 10 catei usturoi
  • 1 lingurita boia rosie ardei
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura sos iute de ardei [ eu am avut Gochujang]
  • 100 ml ulei masline
  • sare roz de Himalaya
  • rosii cherry
  • ridichi
  • salata verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap cu za 'atar - la cuptor:

  1. Pestele se curata si se spala .
  2. Lasati pestele sa se zvante sau daca va grabiti tamponati excesul de umiditate cu un prosop de hartie .
  3. Curatati si spalati legumele .
  4. Increstati oblic  crapul pe partea cu piele din loc in loc la distanta de  2-3 cm .
  5. Prin increstare pestele se va condimenta mai bine .
  6. Stropiti pestele cu putin ulei sil masati cu amestecul de za'atar si sare , atat in interior cat si in exterior .
  7. In increstaturi introduceti feliute de usturoi .
  8. In burta crapului introduceti cepele taiate in doua , o lamaie taiata in doua si restul de usturoi .
  9. Transferati pestele pe o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti timp de 30 minute la cuptor .
  10. Crapul intial va elibera putina zeam a. In aceasta zeama amestecati boia , sos iute de ardei , miere , restul de ulei si putina zeama de lamaie .
  11. Cu acest amestec si cu  ajutorul unei pensule adecvate ungeti pestele interior -exterior .
  12. Mai dati tava cu peste la cuptor inca 10-15 minute pana cand crapul va avea o pojghita rumen-rosiatica .
  13. Serviti pestele insotit de legume , lamaie sau salata preferata .
  14. Eu am preferat sa fie servit ca aperitiv insotit de rosii , ridichi si salata verde .
  15. Foarte bine ar merge si garnitura de orez sau cus-cus.

TIPS-URI

1

Foarte bine ar merge langa crapul cu zaátar si garnitura de orez sau cus-cus.

2

Daca aveti timp , dupa condimentare , lasati pestele sa se odihneasca a rece timp de o ora .

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap cu za 'atar - la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

mihaelar63 1

13.10.2016, 11:08

Dantes , multumesc

mihaelar63 1

13.10.2016, 11:10

Ancutsa , curiozitatea este motorul multor incercari culinare , eu zic reusite si super -reusite de ale mele

Bya Ralu 1

08.12.2016, 20:54

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
File de crap in aluat de bere, cu mamaliga