Cu totii ne dorim preparate cat mai sanatoase si fara aditivi alimentari. De aceea, va propun urmatoarea reteta, perfecta pentru micul dejun!
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.
Pentru inceput, ia ficateii de pui curatati in prealabil, spalati si scursi de apa si pune-i la fiert in lapte cu putina sare, la foc potrivit. Aduna din cand in cand spuma care se formeaza.
Pune marul intr-o tava si coace-l in cuptorul incins.
Intre timp, taie ceapa julien si caleste-o in unt cu sare si piper.
Odata fierti, scurge ficateii si pune-i intr-un bol incapator.
Adauga ceapa, marul copt si optional coniacul si mixeaza cu un blender vertical, la viteza mica.
Dupa ce s-a mai racit putin compozitia, adauga mascarpone si mixeaza in continuare, pana obtii o crema fina.
Pune pateul intr-un borcan, adauga deasupra untul topit, inchide capacul si lasa-l la frigider pana se raceste complet
Poti servi pateul pe felii de bagheta prajita, cu putina dulceata de afine deasupra.