Pestele se spala , se dezoseaza si se taie in doua .
Condimentati pestele cu piper , sarati si stoarceti lamie deasupra .
Lasati pestele sa se marineze macar 15 minute .
Puneti uleiul la incins .
Se trece merluciusul prin faina de malai si se prajeste in ulei incins pe...
Crapul curatat si spalat se unge interior si exterior cu un amestec de mustar , smantana , ketchup, zeama si coaja de la o lamaie ,sare si piper
Eu am lasat pestelele la rece sa se marineze de dimineata pana dupa -amiaza .
Puneti Crapul in tava si il stropiti cu ulei de...
Feliile de stiuca se spala si se tamponeaza de excesul de lichid .
Asezati pestele intr-un vas ceramic tapetat cu hartie de copt .
Se sareaza pestele si se unge cu untura proaspata de porc .
Condimentati cu pipercu lamie si boia dulce afumata .
Se coace stiuca la...
Ardeiul rosu s etaie marunt.
Usturoiul se piseaza.
Coditele de ceapa verde se taie rondele.
Amestecati iaurtul cu sprotul din conserva impreuna cu legumele tocate.
Pastrati o bucata doua de pestisor -pentru decor.
Atentie la sare. Conserva de peste contine deja...
Bucatile de peste si laptii se spala .
Pestele si laptii se usuca cu prosoape de hartie care vor absorbi umiditatea .
Curatati usturoiul .
Puneti ulei in tigaie si cateii de usturoi intregi.
Sarati pestele si laptii usor si le puneti la prajit in uleiul...
Pestele l-am spalat si l-am tamponat de excesul de umiditate.
Se portioneaza fileul de somon in bucati de maximum 3 degete latime.
Somonul astfel portionat va fi mai usor de manipulat la prajire si nu se va sfarma .
Sarati si condimentati pestele cu ghimbir si chilli .
Stropit pestele...
Avatul se curata, se spala si se portioneaza.
Pestele se pune intr-o tava non-aderenta si se maseaza cu ulei de masline zeama de la o lamaie, condimentele date si se sareaza.
Puteti pregati astfel pestele din timp si cand va sosesc musafirii se da tava la cuptor ....
Pastravii se curata de solzi si intestine. Se spala bine.
Facand doua incizi pe interior la capete se poate scaote sirea spinarii . Asta doar daca doriti .
Se sareaza binepestele si se unge cu boia , harisa ,pudra de usturoi ulei de masline si sos habanero .
Lasati...
Cum se prepara Reteta gustoasa de peste cu legume la tava
Pestele se spala si se portioneaza dupa preferinta. Sarati.
Nu vorbim despre curatatul pestelui pentru ca am specialistul personal caruia iiplace sa curete el pestele .
Legumele se curata , se spala si se taie marunt , sau si mai...
Pestele portionat si bine spalat, se sareaza si se stropeste cu zeama de la jumatate de lamaie.
Condimentati cu piper cu coaja de lamaie si presarati pudra de usturoi.
Lasati pestele la marinat macar o ora [ la frigider ].
Se trece salaul prin faina de malai si se prajeste in...
Pestele curatat si spalat se pune intr-o tava si se asezoneaza cu sare si piper .
Ceapa rosie se curata si se taie rondele mai grosute .
Distribuiti ceapa si caperele in tava cu peste .
Sucul proaspat preparat de rosii se amesteca cu,oregano , zahar si otet balsamic ....
Bucatile de peste spalate si lasate sa se zvante se pun in vasul in care vor fi pregatite .
Se maseaza pestele cu sosul chermoula .
Se presara deasupra putina sare si piper cu lamaie .
Lasati salul sa se odihneasca o ora macar [ se poate si mai mult } la rece .
Pentru...
Carasul curatat, eviscerat si spalat se portioneaza in doua bucati [ prin taiere pe sirea spinarii ] .
Sarati si condimentati pestele, folosind piper cu coaja de lamaie.
Tavaliti pestele prin faina alba.
Se incinge tigaia grill unsa cu ulei de masline.
Prajiti...
Laptii proaspeti se sareaza si se condimenteaza cu piper aromatizat cu coaja lamaie .
Laptii se pun la prajit intigaie non-aderenta .
Intoarceti laptii de pe o parte pe ceialalta .
Ouale se sparg separat si se verifica prospetimea .
Se bat ouale cu lapte , putina...
Pestele curatat se pune intr-o tigaie incapatoare .
Ciupercile se scurg de lichidul in care au stat si se limpezesc cu apa rece .
Morcovul se curata , se spala si se ta pe razatoare.
Buchetelele de broccoli se taie in jumatati .
Se adauga in tigaie legumele pregatite ,...
Legumele se sareaza si se distribuie pe trei bucati de hartie de copt.
Legumele si somonul trebuie sa fie dezghetate la temperatura camerei .
Bucatile de peste se sareaza si se presara pe ambele parti cu condimentele date-ghimbir , usturoi granulat , piper alb si ierburi cu marar...
Medalioanele de salau se spala si se asaza in tava.
Sarati pestele si stoarceti zeama de lamaie proaspat, peste fiecare bucata.
Dovlecelul se curata de coaja pe lungime din loc in loc si se feliaza in rondele.
Se asaza feliile de dovlecel in jurul celor de...
Curatati si spalati ardeii, prazul, usturoiul si patrunjelul.
Taiati bucati nu foarte marunte toate aceste legume.
Cartofii se taie bucati marisore si se pun in vasul robotulu .
Deasupra se pune carnea de ton din conserve si legumele .
Adugati foarte putina...
Pestele spalat se sareaza si se condimenteaza cu ierburi de Provence, piper cu coaja de lamaie.
Se asaza crapul intr-o tava si se toarna deasupra vinul si uleiul.
Puneti deasupra foile de dafin si usturoiul taiat feliute.
Se da pestele la rece pentru marinare de dimineata...
Bucatile de somn portionate si spalate se sareaza usor.
Ungeti fiecare bucata de peste cu zacusca pe ambele parti.
Se pune somnul cu zacusca intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Rasniti pe deasupra fulgi de chili.
Noua ne place pestele picant. Daca aveti copii la...
Pestele se spala bine si se curata in interior.
Cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie curatati pestele de aripioare.
Aveti grija acestea sunt dispuse si pe spate si abdominal, Inteapa destul de tare.
Se despica pestele pe burta.
Merluciusul se pune intr-un bol...
Pestele se spala si se sareaza.
Asezati intr-o tava neaderenta cu pielea in sus.
Se stropeste cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu piper negru macinat amestecat cu coaja de lamie razuita.
Untul se topeste pe bain -marie sau in cuptorul cu microunde 10 secunde....
Rondelele de stiuca se sareaza, se ung cu smantana.
Presarati pe deasupra patunjel tocat, boia si condiment ras al hanout.
Se lasa la marinat, la rece timp de minimum 15 minute.
Se dau rondelele de peste prin pesmet si se prajesc in ulei incins pe ambele parti....
Curatati si spalati cartofii, rosiile, usturoiul si busuiocul.
Cartofii se taie felii rotunde si usturoiul rondele mici.
Curatati si spalati somnul.Eu am lasat o bucata de lungimea tavei, restul am taiat rondele.
Se ia o folie de hartie pentru copt suficient de mare pentru a...
Crapul bine spalat se sareaza si se pune 1 ora la marinat cu iaurt, la rece.
Dupa doua ore se unge cu amestecul de garam marsala, ghimbir, chilli pudra, granule de usturoi.
Mai lasati inca o ora la marinat.
Se da pestele prin malai grisat si se prajeste in baie de ulei...
Pestele se spala si cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie se taie inotatoarele [ aripioarele si coada ], care sunt tepoase.
Curatati cu grija pestele pe interior unde are o membrana langa sirea spinarii . Spalati la sfasit bine .
Sarati merluciusul si-l condimentati cu...
Platica curatata si spalata se sareaza, se stropeste cu putina zeama de lamaie.
Spalati lamaile si le feliati.
Curatati ceapa si o taiati rondele.
Spalati ardeiul iute si-l feliati rondele.
Frecati pestele pe ambele parti cu unt si cu pudra de turmeric.
Nu am...
Pestii se curata de solzi, se despica si se spala bine.
Salaul se incresteaza din loc in loc pe ambele parti.
Increstati si jumatatile de crap.
Crapul se taie in doua. Am ales aleatoriu sa transez crapul, pentru a intra mai bine in tava ce o aveam la dispozitie.
Sarati...
Bucatile de peste se curata, se spala si se sareaza.
Usturoiul, ceapa se curata si se spala.
Pisati usturoiul. Taiati caperele marunt.
Condimentati rasnind sare si chilly, stropiti cu lamaie si ungeti cu pasta de usturoi salaul.
Bucatile de prosciutto se taie fasii...
Se spala rondelele de salau si se sareaza. Daca este posibil, se sareaza din timp pentru ca sarea sa fie bine absorbita de carnea densa a pestelui.
Se pun bucatile de peste intr-o tava non-aderenta, se presara cu ierburi italienesti si se stropesc cu zeama lamaie.
Stropti pestele cu...
Merlucius in crusta si turtite de malai
Pestele se spala , se dezoseaza si se taie in doua . Condimentati pestele cu piper , sarati si stoarceti lamie deasupra . Lasati pestele sa se marineze macar 15 minute . Puneti uleiul la incins . Se trece merluciusul prin faina de malai si se prajeste in ulei incins pe...
Crap copt cu mujdei verde
Crapul curatat si spalat se unge interior si exterior cu un amestec de mustar , smantana , ketchup, zeama si coaja de la o lamaie ,sare si piper Eu am lasat pestelele la rece sa se marineze de dimineata pana dupa -amiaza . Puneti Crapul in tava si il stropiti cu ulei de...
Stiuca la cuptor
Feliile de stiuca se spala si se tamponeaza de excesul de lichid . Asezati pestele intr-un vas ceramic tapetat cu hartie de copt . Se sareaza pestele si se unge cu untura proaspata de porc . Condimentati cu pipercu lamie si boia dulce afumata . Se coace stiuca la...
Crema cu sprot afumat si iaurt grecesc
Ardeiul rosu s etaie marunt. Usturoiul se piseaza. Coditele de ceapa verde se taie rondele. Amestecati iaurtul cu sprotul din conserva impreuna cu legumele tocate. Pastrati o bucata doua de pestisor -pentru decor. Atentie la sare. Conserva de peste contine deja...
Peste si lapti - la tigaie
Bucatile de peste si laptii se spala . Pestele si laptii se usuca cu prosoape de hartie care vor absorbi umiditatea . Curatati usturoiul . Puneti ulei in tigaie si cateii de usturoi intregi. Sarati pestele si laptii usor si le puneti la prajit in uleiul...
Somon cu mandarine in stil asiatic
Pestele l-am spalat si l-am tamponat de excesul de umiditate. Se portioneaza fileul de somon in bucati de maximum 3 degete latime. Somonul astfel portionat va fi mai usor de manipulat la prajire si nu se va sfarma . Sarati si condimentati pestele cu ghimbir si chilli . Stropit pestele...
Avat cu unt si lamaie
Avatul se curata, se spala si se portioneaza. Pestele se pune intr-o tava non-aderenta si se maseaza cu ulei de masline zeama de la o lamaie, condimentele date si se sareaza. Puteti pregati astfel pestele din timp si cand va sosesc musafirii se da tava la cuptor ....
Pastrav curcubeu picant -crocant
Pastravii se curata de solzi si intestine. Se spala bine. Facand doua incizi pe interior la capete se poate scaote sirea spinarii . Asta doar daca doriti . Se sareaza binepestele si se unge cu boia , harisa ,pudra de usturoi ulei de masline si sos habanero . Lasati...
Reteta gustoasa de peste cu legume la tava
Cum se prepara Reteta gustoasa de peste cu legume la tava Pestele se spala si se portioneaza dupa preferinta. Sarati. Nu vorbim despre curatatul pestelui pentru ca am specialistul personal caruia iiplace sa curete el pestele . Legumele se curata , se spala si se taie marunt , sau si mai...
Salau in crusta de malai
Pestele portionat si bine spalat, se sareaza si se stropeste cu zeama de la jumatate de lamaie. Condimentati cu piper cu coaja de lamaie si presarati pudra de usturoi. Lasati pestele la marinat macar o ora [ la frigider ]. Se trece salaul prin faina de malai si se prajeste in...
Dorada in suc de rosii -la cuptor
Pestele curatat si spalat se pune intr-o tava si se asezoneaza cu sare si piper . Ceapa rosie se curata si se taie rondele mai grosute . Distribuiti ceapa si caperele in tava cu peste . Sucul proaspat preparat de rosii se amesteca cu,oregano , zahar si otet balsamic ....
Salau in stil marocan -nr. 1400
Bucatile de peste spalate si lasate sa se zvante se pun in vasul in care vor fi pregatite . Se maseaza pestele cu sosul chermoula . Se presara deasupra putina sare si piper cu lamaie . Lasati salul sa se odihneasca o ora macar [ se poate si mai mult } la rece . Pentru...
Caras la grill cu ardei rosu sotat
Carasul curatat, eviscerat si spalat se portioneaza in doua bucati [ prin taiere pe sirea spinarii ] . Sarati si condimentati pestele, folosind piper cu coaja de lamaie. Tavaliti pestele prin faina alba. Se incinge tigaia grill unsa cu ulei de masline. Prajiti...
Lapti de crap cu oua si verdeata
Laptii proaspeti se sareaza si se condimenteaza cu piper aromatizat cu coaja lamaie . Laptii se pun la prajit intigaie non-aderenta . Intoarceti laptii de pe o parte pe ceialalta . Ouale se sparg separat si se verifica prospetimea . Se bat ouale cu lapte , putina...
Salau cu broccoli si ciuperci
Pestele curatat se pune intr-o tigaie incapatoare . Ciupercile se scurg de lichidul in care au stat si se limpezesc cu apa rece . Morcovul se curata , se spala si se ta pe razatoare. Buchetelele de broccoli se taie in jumatati . Se adauga in tigaie legumele pregatite ,...
Somon cu legume en papillote
Legumele se sareaza si se distribuie pe trei bucati de hartie de copt. Legumele si somonul trebuie sa fie dezghetate la temperatura camerei . Bucatile de peste se sareaza si se presara pe ambele parti cu condimentele date-ghimbir , usturoi granulat , piper alb si ierburi cu marar...
Salau cu zucchini
Medalioanele de salau se spala si se asaza in tava. Sarati pestele si stoarceti zeama de lamaie proaspat, peste fiecare bucata. Dovlecelul se curata de coaja pe lungime din loc in loc si se feliaza in rondele. Se asaza feliile de dovlecel in jurul celor de...
Pasta de ton cu cartofi
Curatati si spalati ardeii, prazul, usturoiul si patrunjelul. Taiati bucati nu foarte marunte toate aceste legume. Cartofii se taie bucati marisore si se pun in vasul robotulu . Deasupra se pune carnea de ton din conserve si legumele . Adugati foarte putina...
Crap la cuptor
Pestele spalat se sareaza si se condimenteaza cu ierburi de Provence, piper cu coaja de lamaie. Se asaza crapul intr-o tava si se toarna deasupra vinul si uleiul. Puneti deasupra foile de dafin si usturoiul taiat feliute. Se da pestele la rece pentru marinare de dimineata...
Somn cu zacusca
Bucatile de somn portionate si spalate se sareaza usor. Ungeti fiecare bucata de peste cu zacusca pe ambele parti. Se pune somnul cu zacusca intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Rasniti pe deasupra fulgi de chili. Noua ne place pestele picant. Daca aveti copii la...
Merlucius cu bere neagra, in crusta de malai, la cuptor
Pestele se spala bine si se curata in interior. Cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie curatati pestele de aripioare. Aveti grija acestea sunt dispuse si pe spate si abdominal, Inteapa destul de tare. Se despica pestele pe burta. Merluciusul se pune intr-un bol...
Salau cu unt si lamaie
Pestele se spala si se sareaza. Asezati intr-o tava neaderenta cu pielea in sus. Se stropeste cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu piper negru macinat amestecat cu coaja de lamie razuita. Untul se topeste pe bain -marie sau in cuptorul cu microunde 10 secunde....
Stiuca crocanta cu cartofi
Rondelele de stiuca se sareaza, se ung cu smantana. Presarati pe deasupra patunjel tocat, boia si condiment ras al hanout. Se lasa la marinat, la rece timp de minimum 15 minute. Se dau rondelele de peste prin pesmet si se prajesc in ulei incins pe ambele parti....
Somn cu cartofi, rosii si busuioc
Curatati si spalati cartofii, rosiile, usturoiul si busuiocul. Cartofii se taie felii rotunde si usturoiul rondele mici. Curatati si spalati somnul.Eu am lasat o bucata de lungimea tavei, restul am taiat rondele. Se ia o folie de hartie pentru copt suficient de mare pentru a...
Crap crocant-picant cu garam marsala
Crapul bine spalat se sareaza si se pune 1 ora la marinat cu iaurt, la rece. Dupa doua ore se unge cu amestecul de garam marsala, ghimbir, chilli pudra, granule de usturoi. Mai lasati inca o ora la marinat. Se da pestele prin malai grisat si se prajeste in baie de ulei...
Merlucius crocant cu fasole verde sotata
Pestele se spala si cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie se taie inotatoarele [ aripioarele si coada ], care sunt tepoase. Curatati cu grija pestele pe interior unde are o membrana langa sirea spinarii . Spalati la sfasit bine . Sarati merluciusul si-l condimentati cu...
Platica cu ceapa si lamaie - reteta 1150
Platica curatata si spalata se sareaza, se stropeste cu putina zeama de lamaie. Spalati lamaile si le feliati. Curatati ceapa si o taiati rondele. Spalati ardeiul iute si-l feliati rondele. Frecati pestele pe ambele parti cu unt si cu pudra de turmeric. Nu am...
Mix de peste cu rosii si masline
Pestii se curata de solzi, se despica si se spala bine. Salaul se incresteaza din loc in loc pe ambele parti. Increstati si jumatatile de crap. Crapul se taie in doua. Am ales aleatoriu sa transez crapul, pentru a intra mai bine in tava ce o aveam la dispozitie. Sarati...
Salau cu prosciutto, rosii uscate si usturoi
Bucatile de peste se curata, se spala si se sareaza. Usturoiul, ceapa se curata si se spala. Pisati usturoiul. Taiati caperele marunt. Condimentati rasnind sare si chilly, stropiti cu lamaie si ungeti cu pasta de usturoi salaul. Bucatile de prosciutto se taie fasii...
Salau cu legume mexicane si ierburi italienesti
Se spala rondelele de salau si se sareaza. Daca este posibil, se sareaza din timp pentru ca sarea sa fie bine absorbita de carnea densa a pestelui. Se pun bucatile de peste intr-o tava non-aderenta, se presara cu ierburi italienesti si se stropesc cu zeama lamaie. Stropti pestele cu...