Pastrav si salau la cuptor

de mihaelar63 in Pastrav, 25 Ian 2016 | 14935 vizualizari

 

Pestele nu lipseste din congelatorul meu. Nu scap ocazia sa ma aprovizionez de cate ori gasesc un peste de calitate. prietenii, rudele ce vin in vizita stiu ca la mine pot servi un peste bun. De aceasta data am pus la cuptor pastrav si o bucata de salau.

 

INGREDIENTE

  • 6 pastravi [ 250-300 g / buc. ] -curatati
  • 600 g salau curatat
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 lingura rozmarin uscat
  • 1 linguta sare Himalaya
  • 1 lingurita boia rosie
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute
  • 6 catei usturoi pisati
  • 6 linguri ulei de susan
  • 6 crengute cimbru proaspat
  • 150 g unt
  • 2 pahare bere
  • 2 lamai
  • patrunjel verde
  • ridichi rosii
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav si salau la cuptor:

  1. Se face un amestec din cimbru, rozmarin, sare, usturoi, ulei de susan, boiaua si fulgii de ardei iute.
  2. Spalati bine pestii si-i increstati. Condimentele vorda gust mai usor si pesti vor fi mai aspectuosi.
  3. Cu acest amestec se maseaza bine pestii si se lasa la rece minimum o ora.
  4. Asezati pestii intr-o tava tapetata cu foaie de copt.
  5. In fiecare pastrav se pune cate o crenguta de cimbru proaspat si o bucatica de unt.
  6. Se toarna berea in tava.
  7. Se introduce tava acoperita cu folie de aluminiu la cuptorul incalzit timp de 15 minute.
  8. Se scoate folia si se lasa  sa se rumeneasca pestii inca 15-20 minute.
  9. Serviti  pestele asezat estetic pe un platou  decorat cu lamaie, patrunjel verde si ridichi rosii.
  10. Ca si garnitura am avut legume sotate.
  11. Bieinteles langa peste trebuie si un pahar de vin alb bun.
  12.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Cimbrul este un condiment foarte potrivit pentru pastrav.

2

Pastravul are o carne mai uscata, folosind unt ii dati savoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav si salau la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

27.01.2016, 21:51

Catalina asa copt si rumen imi place mult !!!

miki_a 1

28.01.2016, 11:43

Arata demential de bineeee! M-as muta si eu la tine : peste, ciorbite, vanat....toate, care mai de care delicioase in felul lor!

Zamfira 1

02.02.2016, 11:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de pastrav la cuptor cu vin si usturoi