PASTRAV CU CIMBRU SI ROZMARIN

de mihaelar63 in Pastrav, 17 Ian 2016 | 4811 vizualizari

 

  Au aterizat in tigaia mea doi pastravi proaspeti direct de la munte :d . Condimentul ce-l cere pastravul este cimbrul . De data aceasta am dorit mai multa aroma si am pus si rozmarin

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi-600 gr
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 lingurite unt [ cat o nuca / pastrav]
  • 2 linguri sos Cirio [ cu busuioc ]
  • 2 crengute cimbru
  • 2 crengute rozmarin
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita fulgi usturoi
  • 1/2 lingurita cimbru maruntit
  • sare
  • piper
  • rosii cherry, ardei iute , ridichi rosii , frunze de valeriana
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PASTRAV CU CIMBRU SI ROZMARIN:

  1. Pastravii curatati  se increasta cu varful cutitului . Se condimenteaza cu sare si piper .Se presara cu cimbru maruntit si fulgi de usturoi ..Se ung cu zeama de lamaie si ulei de masline .
  2. In interiorul fiecarui pastrav se pune cate o crenguta de cimbru , una de rozmarin si unt cat o nuca .
  3. Pastravii se dau la rece minimum o ora pana la o zi .
  4. Inainte de preparare se ung pe exterior [ se poate si pe interior ] cu un sos de rosii [ sa dea culoare ] .
  5. Preparati pastarvul la gratar sau l;a tigaie dupa preferinta .
  6. Serviti pastravul cu lamaie ,ardei iute ,  ridichi  si  salata .
  7. Eu am preparat o salata simpla de valeriana cu rosioare , zeama de lamie si putin ulei de masline .
  8.   Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Pastravul este un peste slab , introduceti in el putin unt care ii va da savoare .

2

Cand serviti pastravul il desgaceti de pe interior si trageti usor de coada catre cap[ .Oasele cu tot cu sirea spinarii vor iesi usor si nu veti mai avea grija lor .

3

Serviti langa pastrav un vin alb demi-sec sau de ce nu un pahar de sampanie .

Daca ti-a placut reteta noastra "PASTRAV CU CIMBRU SI ROZMARIN" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu legume si cuscus