Fasolea se curata si se rupe in bucati potrivite.
Zarzavatul se curata si se taie rondele.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Ardeii se cutata si se taie patrate.
Rosiile se spala si se taie cubulete.
Intr-o oala se pune uleiul, ceapa, zarzavatul si se caleste 3-4 minute.
Se...
Se curata legumele, se spala si se taie rondele.
ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.
Ardei se curata, se spala si se taie patratele.
Cartofii se curata, se spala si se taie bucati potrivite.
Intr-o oala se pune uleiul, ceapa, legumele si ardeii si se calesc 4-5 minute.
Se...
Cum se prepara Ciorba de fasole verde cu smantana, o mancare savuroasa si usoara
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Zarzavatul se curata si se taie rondele.
Intr-o oala se pune uleiul, ceapa si zarzavatul si se calesc legumele 2-3 minute.
Se pune apa si se fierbe 10-15 minute.
Se...
Castravetii se taie rondele.
Morcovii se curata si se taie rondele.
Am facut 1 L de supa dintr-un cub de concentrat.
Intr-o oala se topeste untul si se calesc castravetii 3-4 minute.
Se adauga faina si se amesteca bine.
Se adauga morcovii si supa si se fierbe 20 minute. (pana se...
Fasolea se pune la inmuiat de cu seara in apa rece.
Se curata ceapa, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt.
Coastele se spala si se taie potrivit.
Eu am pus la fiert fasolea cu coastele si putina sare in oala sub presiune, o ora.
Intre timp am pus la calit...
Legumele se curata si se taie marunt.
Intr-o oala se pune uleiul si se calesc ceapa, morcovii, albitura 2-3 minute.
Se toarna apa si se fierbe 15-20 minute.
Se adauga afumatura si fasolea verde si dupa ce da in clocot cartofii si se mai fierne 15-20 minute.
Se adauga rosiile tocate,...
Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei.
Se toarna apa, se adauga ardeiul curatat si tocat, o lingurita de vageta si se fierbe 15-20 minute.
Se adauga apoi fasolea verde, mazarea si cartofii si se mai fierbe 15-20 minute....
Zarzavatul se curata si se lasa intreg.
Se pune la fiert in apa cu vegeta cam 30 minute, pana sunt fierte.
Intre timp rosiile se spala si se taie bucati potrivite.
Rosiile eu le-am trecut printr-un separator de coji si seminte, antic, vechi si de demult dar foarte eficient si am obtinut...
Am curatat ceapa si ceapa verde si am tocat-o.
Am curatat morcovii si i-am taiat rondele.
Am pus 2 linguri ulei in oala si am calit ceapa 2-3 minute.
Am adaugat si morcovii si am mai calit 2-3 minute.
Am adaugat carnea afumata (eu am avut carnea dintre coastele de la scarita afumata)...
Carnea se curata, se spala bine si se pune la fiert.
Dupa primul clocot se schimba apa si se fiarbe inca 30-35 minute.
Cand este facuta carnea se scoate separat.
Zarzavatul se curata, se toaca si se caleste 3-4 minute in ulei, intr-o oala,
Se pune vegeta, piper.
Se adauga zeama in...
Fasolea se pune la inmuiat de seara.
Se curata ceapa.ceapa verde, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt.
Coastele se spala.
Eu am pus la fiert fasolea cu coastele si putina sare in oala sub presiune, cam o ora.
Intre timp am pus la calit zarzavatul in ulei cateva minute, am...
Eu am fiert coastele afumate separat o ora, dupa care am scos carnea, am aruncat oasele si am folosit apa in caare au fiert la ciorba.
Ceapa si ceapa verde, morcovii si albitura se curata, se toaca si se caleste 3-4 minute in 3 linguri de ulei, intr-o oala.
Se pune zeama de la afumatura si...
Fasolea se pune in apa rece de seara pana dimineata.
Se pune la fiert in oala sub presiune impreuna cu afumatura pentru o ora.
Intre timp curatam restul legumelor si le tocam.
Intr-o oala punem uleiul si calim legumele 2-3 minute, punem putina apa si le lasam sa fiarba.
Dupa ce a...
Puiul se curata, se spala si se taie bucati.
Se pune la fiert in apa rece cu 1/2 lingurita sare 30 de minute si se ia spuma formata.
Se curata zarzavatul, se spala si se pune la fiert cu puiul dupa cele 30 de minute.
Se fierbe supa de pui la foc minim, fara sa clocoteasca pentru ca sa...
Carnatii se taie rondele si se prajesc in 3 linguri ulei. Cand sunt gata se scot pe o farfurie alaturi.
Zarzavatul se curata si se toaca ca pentru ciorba.
Orezul se spala si se lasa in apa rece.
Varza se taie fideluta. (Se poate pune la desarat de cu seara. Eu asa am facut.)
Se pune...
Carnea tocata se pune intr-un castron,se adauga ceapa rasa si scursa, oul, mararul tocat marunt, vegeta, piperul si se amesteca bine.
Se pune la frigider 15-20 minute.
Zarzavatul se curata se spala si se toaca marunt.
Costita si slanina se taie fasiute.
Intr-o oala se pune uleiul si...
Ardeii se spala, se scoate cotorul, se curata de seminte si nerviri si se cresteaza cu cutitul in cruce la fund (pentru a iesi aerul la fiert).
Orezul se spala si se lasa in apa rece.
Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit in 2 linguri de ulei intr-o tigaie.
Cand devine...
Tacamurile le-am curatat, le-am spalat si le-am pus la fiert separat in apa cu sare.
Cand au fiert am curatat carnea de pe oase si am pus-o deoparte iar zeama am facut ciorba in ea. (Mie nu-mi plac oasele de pui in ciorbe, doar gustul).
Zarzavaturile se curata, se spala si se taie marunt....
Zarzavatul se curata si se toaca.
Se pune la calit 2 minute in ulei dupa care se pune apa si se lasa la fiert.
Guliile se curata, se toaca patratele si se pun in oala la fiert.
Mazarea se curata si se pune la fiert in oala. Se pune putina sare.
Dupa 20-30 minutese pun in oala si...
Fasolea se pune la inmuiat de seara.
Se curata ceapa.ceapa verde, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt.
Ciolanul se spala.
Eu am pus la fiert fasolea cu ciolanul si putina sare in oala sub presiune.cam o ora.
Intre timp am pus la calit zarzavatul in ulei cateva minute, am...
Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei.
Se toarna apa, se adauga ardeiul, o lingurita de vageta si se fierbe 15-20 minute.
Se adauga apoi mazarea si cartofii si se mai fierbe 15-20 minute.
Cand sunt fierte toate legumele se adauga rosiile si...
Oasele cu carne se pun la fiert in apa rece. Se arunca prima apa dupa ce da in clocot. Se pune din nou la fiert in apa rece pana se desprinde carnea de pe oase.
Ceapa, morcovii, albitura si tzelina se curatza se toaca si se pun in oala de ciorba cu 2 linguri de ulei si se calesc 2-3 minute....
Ceapa se curata si se toaca.
Ardeiul se curata si se toaca.
Cartofii se curata si se taie cuburi.
Intr-o oala se pune uleiul, ceapa si boiaua, se caleste 2-3 minute, se adauga ardeiul si se toarna zeama de carne si legume si se lasa la fiert.
Dupa 10 minute se adauga si cartofii si se...
Fasolea se alege si se pune in apa de seara pana dimineatza.A doua zi se spala si se pune la fiert in oala sub presiune aprox 1 ora.
Intre timp se curatza ceapa si se taie marunt.Se curatza zarzavatul si se taie (sau se da pe razatoare).Eu le tai deoarece imi place sa se vada in ciorba.Ardeiul...
Ciorba de pastai
Fasolea se curata si se rupe in bucati potrivite. Zarzavatul se curata si se taie rondele. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeii se cutata si se taie patrate. Rosiile se spala si se taie cubulete. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa, zarzavatul si se caleste 3-4 minute. Se...
Ciorba taraneasca de cartofi noi
Se curata legumele, se spala si se taie rondele. ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Ardei se curata, se spala si se taie patratele. Cartofii se curata, se spala si se taie bucati potrivite. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa, legumele si ardeii si se calesc 4-5 minute. Se...
Ciorba de fasole verde cu smantana, o mancare savuroasa si usoara
Cum se prepara Ciorba de fasole verde cu smantana, o mancare savuroasa si usoara Ceapa se curata si se toaca marunt. Zarzavatul se curata si se taie rondele. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa si zarzavatul si se calesc legumele 2-3 minute. Se pune apa si se fierbe 10-15 minute. Se...
Supa de castraveti murati
Castravetii se taie rondele. Morcovii se curata si se taie rondele. Am facut 1 L de supa dintr-un cub de concentrat. Intr-o oala se topeste untul si se calesc castravetii 3-4 minute. Se adauga faina si se amesteca bine. Se adauga morcovii si supa si se fierbe 20 minute. (pana se...
Ciorba de fasole boabe cu leurda
Fasolea se pune la inmuiat de cu seara in apa rece. Se curata ceapa, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt. Coastele se spala si se taie potrivit. Eu am pus la fiert fasolea cu coastele si putina sare in oala sub presiune, o ora. Intre timp am pus la calit...
Ciorba cu afumatura
Legumele se curata si se taie marunt. Intr-o oala se pune uleiul si se calesc ceapa, morcovii, albitura 2-3 minute. Se toarna apa si se fierbe 15-20 minute. Se adauga afumatura si fasolea verde si dupa ce da in clocot cartofii si se mai fierne 15-20 minute. Se adauga rosiile tocate,...
Ciorba de legume cu tarhon
Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei. Se toarna apa, se adauga ardeiul curatat si tocat, o lingurita de vageta si se fierbe 15-20 minute. Se adauga apoi fasolea verde, mazarea si cartofii si se mai fierbe 15-20 minute....
Supa de rosii cu galuste
Zarzavatul se curata si se lasa intreg. Se pune la fiert in apa cu vegeta cam 30 minute, pana sunt fierte. Intre timp rosiile se spala si se taie bucati potrivite. Rosiile eu le-am trecut printr-un separator de coji si seminte, antic, vechi si de demult dar foarte eficient si am obtinut...
Ciorba de cartofi cu afumatura a la Dia
Am curatat ceapa si ceapa verde si am tocat-o. Am curatat morcovii si i-am taiat rondele. Am pus 2 linguri ulei in oala si am calit ceapa 2-3 minute. Am adaugat si morcovii si am mai calit 2-3 minute. Am adaugat carnea afumata (eu am avut carnea dintre coastele de la scarita afumata)...
Ciorba de miel reteta
Carnea se curata, se spala bine si se pune la fiert. Dupa primul clocot se schimba apa si se fiarbe inca 30-35 minute. Cand este facuta carnea se scoate separat. Zarzavatul se curata, se toaca si se caleste 3-4 minute in ulei, intr-o oala, Se pune vegeta, piper. Se adauga zeama in...
Ciorba de fasole boabe cu tarhon
Fasolea se pune la inmuiat de seara. Se curata ceapa.ceapa verde, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt. Coastele se spala. Eu am pus la fiert fasolea cu coastele si putina sare in oala sub presiune, cam o ora. Intre timp am pus la calit zarzavatul in ulei cateva minute, am...
Ciorba de legume cu afumatura
Eu am fiert coastele afumate separat o ora, dupa care am scos carnea, am aruncat oasele si am folosit apa in caare au fiert la ciorba. Ceapa si ceapa verde, morcovii si albitura se curata, se toaca si se caleste 3-4 minute in 3 linguri de ulei, intr-o oala. Se pune zeama de la afumatura si...
Bors de fasole boabe
Fasolea se pune in apa rece de seara pana dimineata. Se pune la fiert in oala sub presiune impreuna cu afumatura pentru o ora. Intre timp curatam restul legumelor si le tocam. Intr-o oala punem uleiul si calim legumele 2-3 minute, punem putina apa si le lasam sa fiarba. Dupa ce a...
Supa de pui
Puiul se curata, se spala si se taie bucati. Se pune la fiert in apa rece cu 1/2 lingurita sare 30 de minute si se ia spuma formata. Se curata zarzavatul, se spala si se pune la fiert cu puiul dupa cele 30 de minute. Se fierbe supa de pui la foc minim, fara sa clocoteasca pentru ca sa...
Ciorba de varza acra cu carnati afumati
Carnatii se taie rondele si se prajesc in 3 linguri ulei. Cand sunt gata se scot pe o farfurie alaturi. Zarzavatul se curata si se toaca ca pentru ciorba. Orezul se spala si se lasa in apa rece. Varza se taie fideluta. (Se poate pune la desarat de cu seara. Eu asa am facut.) Se pune...
Ciorba cu perisoare a la Motan
Carnea tocata se pune intr-un castron,se adauga ceapa rasa si scursa, oul, mararul tocat marunt, vegeta, piperul si se amesteca bine. Se pune la frigider 15-20 minute. Zarzavatul se curata se spala si se toaca marunt. Costita si slanina se taie fasiute. Intr-o oala se pune uleiul si...
Supa de ardei umpluti
Ardeii se spala, se scoate cotorul, se curata de seminte si nerviri si se cresteaza cu cutitul in cruce la fund (pentru a iesi aerul la fiert). Orezul se spala si se lasa in apa rece. Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit in 2 linguri de ulei intr-o tigaie. Cand devine...
Bors de pui
Tacamurile le-am curatat, le-am spalat si le-am pus la fiert separat in apa cu sare. Cand au fiert am curatat carnea de pe oase si am pus-o deoparte iar zeama am facut ciorba in ea. (Mie nu-mi plac oasele de pui in ciorbe, doar gustul). Zarzavaturile se curata, se spala si se taie marunt....
Supa de mazare si gulie
Zarzavatul se curata si se toaca. Se pune la calit 2 minute in ulei dupa care se pune apa si se lasa la fiert. Guliile se curata, se toaca patratele si se pun in oala la fiert. Mazarea se curata si se pune la fiert in oala. Se pune putina sare. Dupa 20-30 minutese pun in oala si...
Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat
Fasolea se pune la inmuiat de seara. Se curata ceapa.ceapa verde, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt. Ciolanul se spala. Eu am pus la fiert fasolea cu ciolanul si putina sare in oala sub presiune.cam o ora. Intre timp am pus la calit zarzavatul in ulei cateva minute, am...
Ciorba de legume
Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei. Se toarna apa, se adauga ardeiul, o lingurita de vageta si se fierbe 15-20 minute. Se adauga apoi mazarea si cartofii si se mai fierbe 15-20 minute. Cand sunt fierte toate legumele se adauga rosiile si...
Ciorba de purcel cu zeama de varza
Oasele cu carne se pun la fiert in apa rece. Se arunca prima apa dupa ce da in clocot. Se pune din nou la fiert in apa rece pana se desprinde carnea de pe oase. Ceapa, morcovii, albitura si tzelina se curatza se toaca si se pun in oala de ciorba cu 2 linguri de ulei si se calesc 2-3 minute....
Ciorba de cartofi cu zeama de varza
Ceapa se curata si se toaca. Ardeiul se curata si se toaca. Cartofii se curata si se taie cuburi. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa si boiaua, se caleste 2-3 minute, se adauga ardeiul si se toarna zeama de carne si legume si se lasa la fiert. Dupa 10 minute se adauga si cartofii si se...
Ciorba de fasole (Minestra)
Fasolea se alege si se pune in apa de seara pana dimineatza.A doua zi se spala si se pune la fiert in oala sub presiune aprox 1 ora. Intre timp se curatza ceapa si se taie marunt.Se curatza zarzavatul si se taie (sau se da pe razatoare).Eu le tai deoarece imi place sa se vada in ciorba.Ardeiul...