Este o friptura pe care o fac des deoarece este simpla, dar foarte buna. Multele feluri de carne de purcel ii dau o textura si gust deosebit.
Pentru Fantezie de purcel este nevoie de: carne de porc : cotlet, pulpa, ceapa, piept, costita afumata si carnati de casa.
Iata cum se prepara Fantezie de purcel
Carnea se taie bucati potrivite mai mici.
Carnatii se taie la 2 cm.
Costita se taie cuburi mai mari.
Se pune uleiul intr-o cratita si se calesc bucatile de carne.
Se pune apa si capacul si se inabusa bucatile de carnea 8-10 minute pana se albesc.
Se adauga carnatii si costita si se inbusa cu capac inca 10-15 minute.
Se presara cu boia, cimbru, piper, sare si se amesteca.
Se scoate capacul si se lasa la fiert 10-55 de minute amestecand din cand in cand.
Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 grade si se amesteca din cand in cand.
Se prajeste pana se evapora zeama si se prajesc doar in grasime, pana se rumenesc frumos.
Se mananca obligatoriu cu muraturi.
Pofta Buna!
Vezi si reteta de Ciorba taraneasca de purcel.