Am facut ciorba sa profit de zeama de varza care este foarte buna si-mi place mult
Oasele cu carne se pun la fiert in apa rece. Se arunca prima apa dupa ce da in clocot. Se pune din nou la fiert in apa rece pana se desprinde carnea de pe oase.
Ceapa, morcovii, albitura si tzelina se curatza se toaca si se pun in oala de ciorba cu 2 linguri de ulei si se calesc 2-3 minute.
Oasele se scot pe o farfurie iar zeama se strecoara si se toarna peste zarzavat, se pune ardeiul si se fierbe 20 de min.
Cartofii se curatza si se taie cubuletze si se pun in oala impreuna cu mazarea si se mai fierbe inca 20 de min.
Se curatza carnea de pe oase si se adauga la ciorba odata cu roshile si pasta de tomate.
Zeama de varza se fierbe separat si dupa ce a dat 2-3 clocote se adauga in ciorba gustandu-se si potrivindu-se de acru.
Se potriveste de sare (daca este cazul) si de piper si se adauga leusteanul taiat marunt
Se mai da 2-3 clocote si este gata
Se serveste cu zmantana si ardei iute.
Eu daca nu mananc ardei iute am mancat-o cu ceapa rosie.
Pofta Buna!