Desi ne place supa de pui foarte mult o fac destul de rar. In schimb in ultima vreme avand un bolnav in familie (mama operata) am facut din doua in doua zile ca nu avea voie altceva. S-a inzdravenit asa ca diversificam de acum.
Puiul se curata, se spala si se taie bucati.
Se pune la fiert in apa rece cu 1/2 lingurita sare 30 de minute si se ia spuma formata.
Se curata zarzavatul, se spala si se pune la fiert cu puiul dupa cele 30 de minute.
Se fierbe supa de pui la foc minim, fara sa clocoteasca pentru ca sa iasa limpede, circa 2 ore.
Se scoate carnea si zarzavatul si se strecoara supa de pui in alta oala.
Se potriveste de sare si se pune la fiert si se adauga fideaua cand clocoteste.
Se fierbe cat scrie pe ambalaj si este gata.
Cand se pune in farfurie supa de pui se poate presara cu patrunjel tocat daca va place.
Pofta Buna!
1
supa de pui se poate prepara atat cu taitei cat si cu galuste de gris