La cumparare de miel am primit si capul asa ca am fost nevoit sa fac si ciorba. Este foarte buna!
Ciorba de miel reteta
Carnea se curata, se spala bine si se pune la fiert.
Dupa primul clocot se schimba apa si se fiarbe inca 30-35 minute.
Cand este facuta carnea se scoate separat.
Zarzavatul se curata, se toaca si se caleste 3-4 minute in ulei, intr-o oala,
Se pune vegeta, piper.
Se adauga zeama in care a fiert carnea si se fierbe 20-25 minute.
Cand legumele sunt fierte se adauga carnea, bors dupa gust si se mai fierbe 10 minute.
Se adauga verdeata tocata, se gusta de sare si acru, se mai da un clocot si se opreste focul.
Dupa 2-3 minute se amesteca galbenusurile cu smantana si cu 2-3 polonice de ciorba fierbinte si se toarna in oala.
Se amesteca bine si este gata.
Se serveste fierbinte cu ceapa sau usturoi verde.
Pofta Buna!
1
Se pot pune si taitei de casa.