Supa de ardei umpluti

de MotanLaOale in Supe, 13 Sep 2011 | 8338 vizualizari

 

La noi traditia este ca ardeii umpluti sa se faca ca o supa de rosii in care sa se fiarba ardeii umpluti. Se face si mancare scazuta de ardei umpluti, dar mai rar.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei potriviti (10-12 ardei)
  • 600g carne tocata amestec
  • 3 cepe
  • 150g orez
  • 1 kg rosii
  • 2 legaturi marar
  • 2 linguri ulei
  • 4-5 linguri pasta tomate
  • vegeta
  • zahar
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ardei umpluti:

Ardeii se spala, se scoate cotorul, se curata de seminte si nerviri si se cresteaza cu cutitul in cruce la fund (pentru a iesi aerul la fiert).

Orezul se spala si se lasa in apa rece.

Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit in 2 linguri de ulei intr-o tigaie.

Cand devine sticloasa se adauga orezul scurs si 2 linguri pasta tomate si se mai fierbe 5 minute. Se condimenteaza cu vegeta si se lasa la racit.

Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu ceapa si orezul racite, cu mararul tacat marunt, cu sare si piper, se amesteca bine si se lasa la frigider 30 minute.

Se poate adauga si 1-2 oua in compozitie. Eu nu am pus deoarece dupa ce fierbe umplutura mi se pare pra tare.

Se umplu ardeii cu compozitia obtinuta si se preseaza bine sa se umple bine. Se pot pune capacele de rosii deasupra. Eu nu pun deoarece nu le vad rostul, niciodata nu mi-a iesit compozitia.

Se pun la fiert intr-o oala cu apa si putina sare sa ii acopere cu 2-3 cm pentru 30 minute.

Rosiile se curata de pielita, se toaca marunt si se adauga in oala.

Se pun si 3 linguri pasta tomate si se mai fierbe 20 munute.

Se potriveste de gust punand zahar si sare si este gata.

Se serveste ca fel intai cu smantana.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de dovlecel cu smantana