De mult poftesc la ea, asa cum o facea bunica, si acum am reusit. Foarte buna!
Zarzavatul se curata si se lasa intreg.
Se pune la fiert in apa cu vegeta cam 30 minute, pana sunt fierte.
Intre timp rosiile se spala si se taie bucati potrivite.
Rosiile eu le-am trecut printr-un separator de coji si seminte, antic, vechi si de demult dar foarte eficient si am obtinut un suc gros de rosii.
Cand zarzavatul este fiert se scoate si zeama se strecoara.
In zeama de la zarzavat se pune sucul de rosii si se fierbe 15-20 minute pana nu mai face spuma.
Se separa ouale pentru galusti.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile se amesteca bine cu lingura de ulei.
Se amesteca usor albusurile cu galbenusurile, prin rasturnare.
Se adauga grisul si se amesteca usor prin rasturnare pana la omogenizare.
Se lasa deoparte pana fierbe sucul de rosii.
Cand supa nu mai are spuma se potriveste de sare, zahar si se da focul minim.
Se toarna in oala 0 jumatate de ceasca apa rece si se pun galustile.
Cu o lingura udata in apa rece se ia din compozitie si se pun in oala.
Se ia doar dintr-o parte si nu se mai amesteca in compozitie.
Se pun toate in supa si se mai fierb 15-20 minute la foc mic si se intorc la jumatatea timpului.
Cand sunt fierte se stinge focul, se pune capacul si se mai lasa 20-25 minute, pentru ca galustile sa fie si mai pufoase.
Se serveste cu patrunjel tocat presarat in farfurie sau smantana, cum va place.
Pofta Buna!
1
Daca nu aveti separator, rosiile se oparesc 1-2 minute in apa clocotita, se curata de coaje si se paseaza prin strecuratoare.
2
Ca sa iasa pufoase galustile se stropesc in timpul fierberii cu apa rece.
3
Supa de rosii se poate face si cu orez, taietei, cartofi, dovlecei in loc de galusti.