Supa de rosii cu galuste

de MotanLaOale in Supe, 11 Sep 2013 | 55332 vizualizari

 

De mult poftesc la ea, asa cum o facea bunica, si acum am reusit. Foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg rosii
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 telina mica
  • 2 ardei
  • 2 cepe
  • 2 cartofi mari
  • vegeta
  • sare
  • zahar
  • patrunjel
  • PENTRU GALUSTE
  • 2 oua de 60g
  • 180g gris
  • 1 lingura ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galuste:

Zarzavatul se curata si se lasa intreg.

Se pune la fiert in apa cu vegeta cam 30 minute, pana sunt fierte.

Intre timp rosiile se spala si se taie bucati potrivite.

Rosiile eu le-am trecut printr-un separator de coji si seminte, antic, vechi si de demult dar foarte eficient si am obtinut un suc gros de rosii.

Cand zarzavatul este fiert se scoate si zeama se strecoara.

In zeama de la zarzavat se pune sucul de rosii si se fierbe 15-20 minute pana nu mai face spuma.

Se separa ouale pentru galusti.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile se amesteca bine cu lingura de ulei.

Se amesteca usor albusurile cu galbenusurile, prin rasturnare.

Se adauga grisul si se amesteca usor prin rasturnare pana la omogenizare.

Se lasa deoparte pana fierbe sucul de rosii.

Cand supa nu mai are spuma se potriveste de sare, zahar si se da focul minim.

Se toarna in oala 0 jumatate de ceasca apa rece si se pun galustile.

Cu o lingura udata in apa rece se ia din compozitie si se pun in oala.

Se ia doar dintr-o parte si nu se mai amesteca in compozitie.

Se pun toate in supa si se mai fierb 15-20 minute la foc mic si se intorc la jumatatea timpului.

Cand sunt fierte se stinge focul, se pune capacul si se mai lasa 20-25 minute, pentru ca galustile sa fie si mai pufoase.

Se serveste cu patrunjel tocat presarat in farfurie sau smantana, cum va place.

Pofta Buna!

 

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti separator, rosiile se oparesc 1-2 minute in apa clocotita, se curata de coaje si se paseaza prin strecuratoare.

2

Ca sa iasa pufoase galustile se stropesc in timpul fierberii cu apa rece.

3

Supa de rosii se poate face si cu orez, taietei, cartofi, dovlecei in loc de galusti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa de gulie