Ciorba cu perisoare a la Motan

de MotanLaOale in Ciorbe, 16 Noi 2011 | 5076 vizualizari

 

Mi-am permis sa o denumesc deoarece o fac altfel decat cea clasica.
Are obligatoriu afumatura (costita,slanina sau chiar coaste afumate).
Are obligatoriu mazare verde.
Perisoarele nu au orez dar au in schimb marar.
Nu pun in ciorba orez sau paste, nu este dreasa cu ou si pun si marar verde tocat la sfarsit. In rest........stie toata lumea.

 

INGREDIENTE

  • PERISOARE
  • 500g carne tocata amestec
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 1 legatura marar
  • 1 lingurita vegeta
  • piper
  • CIORBA
  • 300g costita afumata
  • 100g slanina afumata
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 ardei capia mare
  • 200g mazare
  • 3 cartofi
  • 4-5 rosii
  • 1 L bors
  • 1 lingura pasta tomate
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare a la Motan:

Carnea tocata se pune intr-un castron,se adauga ceapa rasa si scursa, oul, mararul tocat marunt, vegeta, piperul si se amesteca bine.

Se pune la frigider 15-20 minute.

Zarzavatul se curata se spala si se toaca marunt.

Costita si slanina se taie fasiute.

Intr-o oala se pune uleiul si se prajeste costita si slanina 2-3 minute.

Se adauga ceapa, ardeiul, morcovii si albitura si se mai caleste 2-3 minute.

Se pun 2-3 cani de apa si cand fierbe se adauga mazarea si cartofii taiati cuburi.

Se lasa la fiert (10 minute) pana facem perisoarele.

Se scoate carnea din frigider si se fac bulute din ea cu mainile une.

Se pun pe un platou.

Se mai adauga apa in ciorba (sa fie si pentru perisoare), se pune sare si piper si cand fierbe se pun perisoarele una cate una si se lasa sa fiarba in continuare 15-20 minute pana se ridica perisoarele la suprafata.

Se adauga rosiile taiate cubulete, pasta de tomate si borsul si se mai lasa la fiert 10 minute.

Se adauga leusteanul, mararul si patrunjelul tocate, se potriveste de sare si se mai fierbe 2-3 clocote si este gata.

Se serveste calda cu smantana si cu ceapa rosie sau ardei daca va place.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare a la Motan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu perisoare