MotanLaOale

8

Bucataras
Minunat

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE990
PRIETENI385
Retete / Aperitive / Garnituri

Lecso omleta ungureasca

In Aperitive / Garnituri la 2 Dec 2014

Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeiul se curata si se taie patratele. Rosiile se taie cubulete. Intr-o tigaie se pune uleiul si se caleste ceapa 2-3 minute. Se pune si ardeiul si se caleste 5-6 minute. Se adauge si rosiile tocate, se amesteca bine si se lasa sa scada toata...

Puricei de mamaliga

In Aperitive / Garnituri la 23 Oct 2014

Mamaliga veche de o zi se taie cuburi mici. Se pune uleiul intr-o tigaiesi cand este incins se pun cuburile de mamaliga. Se prajesc pe toate partile 8-10 minute amestecand. Ouale batute ca pentru omleta cu sare si piper se toarna peste mamaliga. Se amesteca in tigaie si cand ouale...

Mamaliga

In Aperitive / Garnituri la 23 Oct 2014

Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu. Se face cantitatea si consistenta dorita pastrand proportiile. Sfat: incepeti cu masurarea apei. Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun. Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert. Cand fierbe se...

Sufleu de dovlecei si leurda

In Aperitive / Garnituri la 25 Iul 2014

Dovlecelul securata, se taie in doua pe lung, se scot samburii (la mine nu a trebuit) si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o strecuratoare, se presara cu sare si se lasa 15-20 minute la scurs. Se storc bine de zeama, in pumn,  si se pun intr-un castron. Se adauga leurda tocata,...

Sos de visine

In Aperitive / Garnituri la 24 Iul 2014

Visinile se spala si se scot samburii. Se pun la fiert in apa doar cat sa le acopere. Se pune zaharul si se fierb 15 minute. Se pune smantana, se amesteca bine si se mai fierbe 10-15 minute. Se potriveste de sare si zahar. Se toarna si amidonul dizolvat in putina apa. Se mai...

Garnitura de cartofi taranesti (de post)

In Aperitive / Garnituri la 24 Iul 2014

Ceapa se curata, se spala si se taie julien. Ardeii se curata, se spala si se taie patratele. Cartofii se pun la fiert, in coaja, in apa cu sare pentru 15 minute. Se trec pe sub apa rece, se lasa la racit, se curata de coaja si se taie bucati potrivite. Intr-o cratita punem uleiul si...

Chiftele de dovlecei si cartofi reteta pas cu pas

In Aperitive / Garnituri la 24 Iul 2014

Cum se prepara Chiftele de dovlecei si cartofi reteta pas cu pas Dovleceii se curata, se taie in doua pe lung si daca au seminte se scot cu o lingurita. Se dau pe razatoarea mare, se presara cu sare si se lasa la scurs intr-o strecuratoare 10-15 minute. Cartofii se curata, se spala si...

Tort aperitiv cu ficatei de pui

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2014

Ficateii se curata, se spala si se pun in lapte pentru o ora. Toate ingredientele se curata si se toaca marunt. Ficateii se scurg de lapte si se dau la robot pana devin o pasta. Se pun intr-un castron. Se adauga ceapa, morcovul, ciupercile, ardeiul, costita, usturoiul si se amesteca...

Placinte ardelenesti cu branza

In Aperitive / Garnituri la 13 Mai 2014

Aluatul se face la fel ca cel de la "Placinte ardelenesti cu varza murata". Se framanta pe masa infainata 10 minute, se pune in castron si se lasa la loc cald acoperit cu un prosop o ora, o ora jumatate la crescut. Branza se rade intr-un castron si se  amesteca cu smantana si...

Placinte ardelenesti cu varza murata

In Aperitive / Garnituri la 13 Mai 2014

Se dizolva drojdia ci zaharul si putina apa calduta. Se pune faina intr-un castron mare si se face o adancitura in mijloc. Se toarna drojdia acolo se presara cu putina faina si se lasa 5 minute pana face basicute. Se pune si uleiul si sarea si se amesteca toatele. Se toarna apa cata...

Salata de vinete cu leurda

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2014

Vinetele se scot din congelator si se pun la dezghetat intr-o sita. Cand sunt dezghetate si scurse se mixeaza putin cu mixerul vertical. Se pune treptat ulei si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza si se albesc. Se pune sare dupa gust. Se curata, se spala si se toaca...

Omleta cu mazare

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2014

Mazarea se fierbe in apa, se scurge si se pune deoparte. Intr-o tigaie se pune uleiul si carnatii taiati felii si se calesc putin. Se adauga ceapa curatata, spalata si taiata marunt. Se adauga si mazarea fiarta si se caleste totul 5 minute. Ouale se bat cu 3 linguri de lapte,sare si...

Aperitiv chiftelute cu maioneza si ceapa

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2014

Chiftele : Painea se imoaie in apa si se stoarce bine. Ceapa se curata si se toaca marunt. Mararul se toaca marunt. Intr-un castron se amesteca ingredientele (mai putin faina) cu cele 2 oua. Se pune vegeta si piper dupa gust. Se pune in frigider pentru 30 minute ca sa se intrepatrunda aromele....

Castane coapte

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2014

Desi pare simplu, pentru a fi bine facute trebuie respectate niste reguli. Castanele se pun in apa calduta 15 minute pentru a se hidrata. Se cresteaza fiecare castana pe partea rotunda pentru a nu exploda in cuptor. Se incinge cuptorul si se pune o tava cu apa pentru a se coace in abur....

Cartofi la cuptor, cu leurda

In Aperitive / Garnituri la 1 Apr 2014

Cartofii se curata, se spala si se taie bucati mai mari. Leurda se spala, se curata de codita si se toaca fasii subtiri. Intr-un castron se pun cartofii, toate ingredientele si se amesteca bine. Se pun intr-o tava unsa cu ulei si se niveleaza. Se introduc in cuptor pentru 30-40 minute...

Cus-cus cu leurda

In Aperitive / Garnituri la 9 Feb 2014

Intr-o cratita se caleste ceapa 2-3 minute. Se adauga cus-cus-ul si se caleste inca 3-4 minute. Se adauga apa fierbinte si se lasa la fiert 8-10 minute. Se adauga leurda tocata si se mai fierbe 2-3 minute, amestecand tot timpul. Se potriveste de sare si piper si este gata. Este...

Cina cu branza fondue

In Aperitive / Garnituri la 7 Feb 2014

Cartofii se curata, se taie bucati si se prajesc in baie de ulei. Se scot pe hartie absorbanta. Baghetele se taie rondele si se pun intr-o tava in cuptor sa se rumeneasca putin. O data cu bagheta se pune in cuptor si branza pentru 20-25 minute. Rosiile se spala si se sterg. Marul...

Omleta "pomana porcului"

In Aperitive / Garnituri la 3 Feb 2014

Intr-o tigaie se pune lingura de ulei si bucatile de carne si carnati prajite si le lasam sa se incinga bine. Ouale se bat cu piper si se amesteca cu branza de burduf sfaramata. Sare se pune doar daca credeti de cuviinta branza fiind destul de sarata. Cand carnea si carnatii incep sa...

Omleta cu carnati de bere si branza de burduf

In Aperitive / Garnituri la 5 Oct 2013

Carnatii de bere se cresteaza si se pun la prajit intr-o lingura de ulei. Ouale se bat cu laptele. Se adauga in ouale batute si branza de burduf si piper (sare nu a fost nevoie). Cand carnatii sunt prajiti se adauga si amestecul de oua. Se prajeste la foc mediu pe ambele parti. Se...

Omleta cu ceapa rosie

In Aperitive / Garnituri la 24 Aug 2013

Ceapa se curata si se toaca mai mare. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se caleste ceapa 10-12 minute. Ouale, laptele si parmezanul se bat bune. Se pune sare si piper. Cand ceapa este calita se toarna ouale si se prajeste omleta 5-6 minute la foc mic. Se intoarce si pe...

Porumb copt

In Aperitive / Garnituri la 21 Iul 2013

Porumbul se alege foarte crud, nai crud decat pentru fiert. Se curata de panusi si de matase. Indicat este sa nu fie rupta codita de tot ci sa ramana 1-2 centimetri ca sa putem sa-i intoarcem usor. Se pune o plita pe ochiul de la aragaz. Eu am o plita pe care coc de toatele groasa de 3...

Cum se fierbe porumbul

In Aperitive / Garnituri la 16 Iul 2013

Cum se fierbe porumbul. Porumbul pentru fiert trebuie ales cu grije, sa fie bobul rotund si nu tesit deasupra, sa aiba matasea aramie si neuscata si unghia sa intre usor in boaba. Porumbul se curata de panusi si de matase. Din panusi se pastreaza foile din interior. Intr-o oala (eu am...

Scrob de oua a la Motan

In Aperitive / Garnituri la 16 Iul 2013

Costita se taie fasii potrivite. Carnatul se taie felii. Branza de burduf sr sfarama cu o furculita. Intr-o tigaie se pune uleiul si se prajesc costita si carnatii intorcand pe toate partile. Cand sunt bine prajite se scurge surplusul de grasime lasat de costita si carnati, pana...

Saratele cu bacon

In Aperitive / Garnituri la 15 Iul 2013

Aluatul se dezgheata. Pe masa de lucru se presara un pic de faina, se intinde foaia de foietaj si se taie fasii de 3-4 centimetri. Oul se bate bine si se ung fasiile cu el. Se presara cascaval ras pe toata suprafata fasiilor. Se pun feliile de bacon peste cascaval pe fiecare fasie si...

Ciuperci umplute cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 15 Iul 2013

Ciupercile se curata, se scot coditele, se spala bine si se pun la scurs. Palariile mari se pun intr-o tava. Restul ciupercilor si coditele se pot folosi la alt preparat. in fiecare palarie din tava se pune o bucatica de unt si se presara sare si piper. Se introduc in cuptor 15-20...

Traistute si pernute cu Miez de Lapte

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2013

Foaia de foitaj se lasa la dezghetat. Ouale se fierb, se lasa la racit si se taie bucati. Cascavalul se rade. Miezul de Lapte se taie felii. Maslinele se taie bucati. Se intinde foaia de aluat si se taie patrate. Se pun in mijloc Miez de Lapte, bacon, ceafa afumata, cascaval, ou...

Insule de ciuperci cu Miez de Lapte

In Aperitive / Garnituri la 11 Mai 2013

Ciupercile se curata, se spala, se scot coditele si se lasa la scurs si uscat. Pastrama afumata se taie fasii inguste si lungi. Se ia cate o palarie de ciuparca, se pune 1/2 lingurita de branza Ceva Fin in lacasul coditei si 2 fasii de pastrama in diagonala. Deasupra se pune o bucata de...

Crema de branza cu leurda

In Aperitive / Garnituri la 7 Mai 2013

Se amesteca intr-un castron urda cu branza telemea rasa. Se presara boia, piper si sare daca mai trebuie. Se toaca leurda si se amesteca in castron cu branza. Maslinele se taie rondele si se amesteca si ele ib crema de branza. Se unge pe felii de paine si se mananca cu rosii. Pofta...

Omleta cu leurda

In Aperitive / Garnituri la 28 Mar 2013

Ouale se bat cu laptele, sare, piper si se amesteca cu cascavalul ras. Ceapa si leurda se curata, spala si se toaca. Baconul se taie felii subtiri si potrivite. Intr-o tigaie se pune uleiul si se prajeste baconul 4-5 minute pe ambele parti. Se adauga ceapa si se caleste 2-3 minute....

Cartofi taranesti a la Gaby

In Aperitive / Garnituri la 27 Mar 2013

Se incinge uleiul intr-o cratita (sau tigaie) si se pun la prajit cartofii curatati si taiati cuburi mai mari. Se prajesc 2-3 minute pe fiecare parte. Cand sunt putin rumeniti se adauga o ceasca de apa, se pune capac si se lasa la fiert 20-25 minute. Se amesteca din cand in cand si se...

Afisate 61 - 90 din 146 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Fantezie de purcel

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Astazi nu am prea multe sa-ti spun. Retine doar ca "un prieten bun face mai mult decat o punga cu galbeni"

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]