MotanLaOale

8

Bucataras
Minunat

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE990
PRIETENI385
Retete / Aperitive / Garnituri

Pateuri cu bacon si branza de burduf

In Aperitive / Garnituri la 20 Sep 2016

Aluatul este proaspat deci se lucreaza imediat. Branza de burduf si de vaci se marunteste si se amesteca cu 4 galbenusuri. Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul. Se taie in 16 bucati. Pe fiecare bucata se pune la centru cate o jumatate...

Lipie umpluta cu peste afumat si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 19 Iun 2016

Ceapa si ciupercile se curata, se toaca marunt si se calesc 10 minute in ulei. Cand nu mai are zeama de la ciuperci se lasa la racit. Se amesteca intr-un castron ceapa cu ciupercile, pestele afumat curatat, cascavalul ras, mararul tocat, oul, sare, piper. Se pune intr-o tigaie mare o...

Budinca de paine cu bacon

In Aperitive / Garnituri la 19 Iun 2016

Painea se taie cubulete si se pun intr-un castron. Se bat ouale cu sare, piper, laptele, smantana si 50g cascaval ras. Se toarna ouale peste bucatile de paine, se amesteca si se lasa 3-4 ore la frigider sa absoarba tot lichidul. Ceapa curatata si taiata rondele si baconul taiat fasii se...

Minitarte mediteraneene

In Aperitive / Garnituri la 18 Iun 2016

Se desface foaia de aluat si se imparte in 4 bucati egale. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se traseaza cu un cutit pe marginea fiecarui dreptunghi o linie la 5 mm de la margine dar nu pana jos. Pentru cele cu peste: Se ung doua dreptunghiuri cu sosul din conserva....

Ciuperci umplute cu peste afumat

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2016

Ciupercile se curata si se spala. Coditele se toaca marunt. Ceapa se curata si se taie rondele. Intr-o tigaie se pune uleiul si se caleste ceapa si cu piciorutele ciupercilor pana se evapora toata apa. Se lasa la racit. Pestele afumat se curata de pielita si oase. Se amesteca...

Omleta la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 7 Mai 2016

Ceapa se curata si se taie marunt. Ardeiul se curata si se taie cubulete. Intr-o tigaie se pune uleiul si cand este incins se pune costita la rumenit 3-4 minute. Se adauga ceapa si ardeiul si se calesc pana se inmoaie legumele si costita este rumenita. Se opreste focul si se lasa la...

Garnitura cartofi taranesti

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2016

Cartofii se fierb in coaja, se curata dupa si se taie cuburi potrivite. Ceapa se curata si se taie julien. Costita se taie fasii. Intr-o tigaie se pune uleiul si cand este incins punem cuburile de cartofi la rumenit. Presaram sare si se amesteca pe toate partile usor sa nu se sfarame....

Cartofi frantuzesti

In Aperitive / Garnituri la 5 Mai 2016

Cartofii se fierb in coaja, se curata apoi si se taie felii. Se fierb 3 oua, se curata si se taie felii. Branza telemea se taie cuburi marunte. Intr-un castron se amesteca 2 oua crude cu laptele, smantana, 100g cascaval ras, sare, piper. Se unge un vas termorezistent cu untsi se pune...

Placinta cu telemea de oaie

In Aperitive / Garnituri la 29 Mar 2016

Aluatul se lasa la decongelat. Branza se da pe razatoare. Intr-un castron se amesteca telemeaua cu branza de vaci, 4 oua, smantana si zaharul vanilat pana se omogenizeaza. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune prima foaie. Aluatul trebuie sa fie si pe marginea tavii. Se...

Pernute cu branza de burduf

In Aperitive / Garnituri la 28 Mar 2016

Aluatul se lasa la decongelat de preferat in frigider. Branza de burduf se marunteste si se amesteca cu 3 galbenusuri. Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul. Se taie in 12 bucati. Se pune o lingurita cu varf de branza pe fiecare bucata....

Minipateuri cu carnati

In Aperitive / Garnituri la 28 Mar 2016

Aluatul se lasa la decongelat, de preferat de pe o zi pe alta in frigider. Se ia una din foi si se intinde pe blatul de lucru, infainat. Carnatii trebuie alesi sa fie drepti. Se taie capetele si se pun transversal pe foaie. Daca este mai scurt se completeaza cu o alta bucata. Se...

Oua umplute cu branza

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2016

Ouale se fierb in apa cu sare 10 minute. Se pun sub jet de apa rece si se lasa la racit. Se curata de coaja si se taie in doua. Se scot galbenusurile si se pun intr-un castron cu ingredientele de la umplutura. Se amesteca bine sa devina o crema. Se pune crema intr-un posh si se...

Placinta cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2016

Foile se decongeleaza. Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu 4 oua, 100  smantana si 2 plicuri zahar vanilat. Eu am pus mixerul. Se unge o tava cu ulei si se pune prima foaie lasand-o si pe margini. Se unge cu ulei si se pune alta foaie si tot asa pana la 6 foi. Se...

Chec aperitiv a la Motan

In Aperitive / Garnituri la 9 Noi 2015

Prima oara se taie marunt toate ingredientele. 200 g de cascaval se rade si 200 g se taie cubulete. Se mixeaza ouale pana isi maresc volumul. Se adauga smantana, laptele si uleiul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se amesteca in compozitie. Se adauga cascavalul ras si...

Coronita aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 8 Noi 2015

Se unge o tava rotunda cu unt. Se pune in mijloc un pahar si de jur imprejur se aranjeaza feliile de paine. Dupa aranjarea feliilor se scoate usor paharul si se pune in locul lui o felie de paine rulata rotund. Toate ingredientele trebuie sa fie feliate si cascavalul (250g) ras. Se pune...

Omleta cu peste afumat

In Aperitive / Garnituri la 6 Noi 2015

Macroul se curata de piele si oase si se rupe bucati. Ceapa rosie se curata si se taie julien. Ceapa verde se curata si se taie rondele. Ardeii se curata si se taie fasii subtiri. Maslinele se pun la scurs din conserva. Intr-o tigaie se pune uleiul si cand este incins se pune ceapa...

Garnitura ciuperci umplute la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 7 Oct 2015

Ciupercile se curata de pielita si se rup coditele. Se spala si se lasa la scurs si uscat. Coditele se toaca marunt. Baconul se taie bucati marunte. Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei si calim coditele si baconul 15 minute si le lasam sa se raceasca. Intr-un castron punem coditele si...

Omleta quarto formaggi

In Aperitive / Garnituri la 5 Oct 2015

Urda si casul se taie cuburi. Cascavalul se rade iar branza de burduf se marunteste. Ouale se bat bine cu piper si cu branza de burduf. Intr-o tigaie se topeste untul si se pun ouale batute. Se pune in tigaie urda si casul imprastiate pe toata suprafata. Dupa 3 minute se presara si...

Cascaval pane

In Aperitive / Garnituri la 5 Aug 2015

Cascavalul trebuie sa fie mai vartos, sa se topeasca mai greu la prajit. Se taie cascavalul in felii groase de un deget (1,5-2 cmm). Ouale se bat bine cu sare intr-o farfurie. Se pune faina si pesmetul in doua farfurii. Se ia o felie de cascaval, se trece prin faina, prin ou, prin...

Sufleu cu ficatei

In Aperitive / Garnituri la 21 Mai 2015

Intr-o tigaie punem uleiul si se caleste ceapa 2-3 minute. Se adauga si ficateii taiati bucatele si si se calesc pana se duce zeama lasata de ei. Se pun la racit. Intr-un castron punem ceapa cu ficateii raciti, galbenusul de ou, smantana, mararul tocat, sare, piper si se amesteca....

Pate de casa

In Aperitive / Garnituri la 20 Mai 2015

Reteta originala este pentru cantitati duble si 5 borcane de 370g. Am spalat cele 4 borcane de 200ml si le-am uscat. Ficatul se curata, se spala si se pune la scurs. Ceapa se curata si se taie in bucati mari. Se pune in robot ficatul, ouale si ceapa si se mixeaza bine. Se adauga...

Naut crocant

In Aperitive / Garnituri la 18 Mai 2015

Nautul se pune la hidratat in multa apa de seara pana dimineata. Se spala bine in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare 2 ore, pana se inmoaie bine. Se scurge si se lasa la racit si uscat. Intr-un castron se amesteca nautul cu celelalte ingrediente, dupa gustul fiecaruia, pana...

Saratele patratele cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 28 Apr 2015

Aluatul se lasa la dezghetat. Galbenusul se bate bine cu putin lapte. Aluatul se pune pe foaia de copt (de marimea tavii) si se indreapta cu facaletul. Se taie patrate de 3-4 cm si se pune in tava de copt. Se despart patatele intre ele. Se unge cu galbenus de ou fiecare patratel....

Saratele patratele cu bacon si branza de burduf

In Aperitive / Garnituri la 28 Apr 2015

Aluatul se lasa la dezghetat. Oul se separa si galbenusul se amesteca bine cu o lingurita de lapte. Se desface foaia direct pe fartia de copt si se netezeste putin cu sucitorul. Se unge cu galbenusul de ou. Se taie patratele de 3-4 cm. Se pune in tava in care le vom coace si se...

Saleuri cu branza de burduf

In Aperitive / Garnituri la 27 Apr 2015

Aluatul se lasa la dezghetat. Branza de burduf se sfarama cat mai marunt. Oul se bate bine. Se intinde foaia de aluat pe blatul de lucru, infainat si se netezeste cu sucitorul. Se unge cu ou batut si se presara cu sare grunjoasa. Se distribuie uniform branza de burduf pe toata...

Mini lipii umplute

In Aperitive / Garnituri la 12 Mar 2015

Se taie la mini lipii cate un capac si se scoate din miez. Ouale se bat ca pentru omleta cu piper. Se pune branza de burduf si se amesteca bine. Ceapa se curata si se taie rondele, ardeiul se curata si se taie fasiute. Cascavalul se rade. Se pune peste oua cascavalul, baconul,...

Crochete din cartofi si piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 24 Dec 2014

Pieptul de pui se curata, se spala, se usuca si se da prin masina de tocat. Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare si se lasa la racit. Se curata, se dau prin razatoarea mare si se pun intr-un castron. Ceapa se curata si se toaca marunt. Se adauga carnea, ceapa, ouale, mararul,...

Crenvusti in aluat

In Aperitive / Garnituri la 6 Dec 2014

Aluatul se lasa la dezghetat. Se intinde foaia de aluat pe suprafata de lucru si in functie de marimea crenvustilor se taie in dreptunghiuri. Eu am impartit-o in 12. Am crestat marginile fiecarei bucati in fasii de circa 1 cm latime. Se rade cascavalul si se pune pe fiecare bucata la...

Topchit

In Aperitive / Garnituri la 4 Dec 2014

Ouale se bat bine cu sare. Se toaca cozile de la ceapa verde si se calesc putin. Intr-o tigaie se topeste untul si se adauga ouale batute. Se marunteste urda si casul si se adauga peste ouale din tigaie. Se adauga si ceapa calita. Se lasa 2-3 minute si apoi se amesteca sa se faca...

Aperitiv Taci si inghite ardelenesc

In Aperitive / Garnituri la 2 Dec 2014

Carnatii, costita si pastrama se taie bucati potrivite, se prajesc intr-o tigaie fara ulei (isi lasa costita grasime) pana se rumenesc si se scurg de grasime. Branzeturile se rad. Se face o mamaliga si se lasa sa se raceasca 15 minute. Se unge o forma cu unt. Se pune un strat de mamaliga si se...

Afisate 31 - 60 din 146 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Fantezie de purcel

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Astazi nu am prea multe sa-ti spun. Retine doar ca "un prieten bun face mai mult decat o punga cu galbeni"

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]