Nu este complicat si este foarte bun.
Dovlecelul securata, se taie in doua pe lung, se scot samburii (la mine nu a trebuit) si se dau pe razatoarea mare.
Se pun intr-o strecuratoare, se presara cu sare si se lasa 15-20 minute la scurs.
Se storc bine de zeama, in pumn, si se pun intr-un castron.
Se adauga leurda tocata, branza data pe razatoare, uleiul de masline, smantana, piper, sare daca mai trebuie si se amesteca.
Ouale se separa, galbenusurile se pun in castron iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Se pun si albusurile in castron si se amesteca usor de sus in jos.
Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu pesmet.
Se toarna compozitia in forma si se niveleaza.
Se rade cascaval pe deasupra.
Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 grade C pentru 30-35 minute si inca 10 minute cu usa cuptorului deschisa.
Se lasa sa se raceasca in forma.
Se scoate din forma si se portioneaza.
Pofta Buna!
1
Sa nu va sperie ca ea o sa scada cand se raceste.