Ieri am cumparat din piata cartofi noi, tare mi-au facut cu ochiul. Pe drum ma gandeam cum sa-i prepar, dar cand am ajuns acasa, si am aruncat un ochi pe net, ce sa vezi, in prim plan o reteta a Bucatareselor Vesele, exact cu cartofi noi. Aveam tot ce-mi trebuia, asa ca am prestat-o imediat, dar la slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 l Digital. Sosul ala de branza pufoasa + usturoi + marar a iesit o nebunie. Multumesc fetelor dragi, pentru asa reteta delicioasa! Nu am respectat-o eu intocmai, dar a iesit de minune!
Cartofii ar fi bine sa fie mai micuti, ai mei au fost potriviti.
Spalam cartofii bine sub jet de apa, cu ajutorul unui burete nou de vase, dar cu partea aspra, un pont bun invatat de la bucataresele vesele.
Scurgem cartofii bine de apa, eventual ii uscam cu prosoape absorbante de hartie.
Ungem vasul slow cooker-ului Crock-Pot cu unt si ulei de masline si asezam cartofii in el.
Presaram deasupra lor, sare, piper, boia de ardei si rozmarin, apoi ii amestecam bine prin untul si uleiul din vas.
Conectam aparatul la sursa de curent si setam modul hight pentru 2 ore.
Pentru sos, curatam usturoiul si il presam sau il pisam ca pentru mujdei, cu sare.
Adaugam peste el crema de branza pufoasa si omogenizam, apoi diluam cu iaurt pentru baut, sau kefir, sana, ce avem la indemana.
Adaugam la final si putin marar tocat.
Servim cartofii calzi cu acest sos, ca garnitura la orice friptura, de pui, porc sau vitel.
1
Se pot prepara si la cuptor si se pot asezona cu diverse sosuri picante.