Trebuia sa fac si cu branza ca sunt la fel de bune.
Aluatul se face la fel ca cel de la "Placinte ardelenesti cu varza murata".
Se framanta pe masa infainata 10 minute, se pune in castron si se lasa la loc cald acoperit cu un prosop o ora, o ora jumatate la crescut.
Branza se rade intr-un castron si se amesteca cu smantana si oul pana se omogenizeaza.
Aluatul se imparte in bucati cam cat o minge de tenis. Mie mi-au iesit 8 bucati dar nu am folosit decat 4 bucati, celelalte le-am facut cu varza.
Se aplatizeaza pe masa infainata in forma cat mai rotunda.
Se pune branza pe o jumatate, se trage cealalta parte peste si se sigileaza bine pe margini (cu o furculita) ca sa nu iasa compozitia.
Am incercat sa fac si portofel dar dupa ce l-am impaturit nu a vrut sa se mai intinda de nici un fel asa ca a ramas unul singur.
Se lasa 15 minute la crescut dupa care se prajesc in tigaie antiaderenta in ulei incins pe ambele parti.
Cand sunt rumenite frumos se scot pe hartie absorbanta.
Sunt bune caldute.
Pofta Buna!
1
Focul trebuie sa fie potrivit pentru ca sa se faca si in interoir.