Daca tot au facut fetele pe aici, hop si motanul pofticios! :)))
Se dizolva drojdia ci zaharul si putina apa calduta.
Se pune faina intr-un castron mare si se face o adancitura in mijloc.
Se toarna drojdia acolo se presara cu putina faina si se lasa 5 minute pana face basicute.
Se pune si uleiul si sarea si se amesteca toatele.
Se toarna apa cata putin si se framanta pana se obtine un aluat compact si nu se prinde de mana.
Se framanta pe masa infainata 10 minute, se pune in castron si se lasa la loc cald acoperit cu un prosop o ora, o ora jumatate la crescut.
Varza desarata de cu seara se curata de cotoare si se taie fideluta.
Se caleste ceapa curatata si taiata marunt in ulei 3-4 minute.
Se adauga pipre si se pune si varza stoarsa bine.
Se pune apa si se fierbe varza 30 minute.
Se pune pasta de ardei, se amesteca si se introduce in cuptor pana scade toata apa.
Se lasa la racit.
Aluatul se imparte in bucati cam cat o minge de tenis. Mie mi-au iesit 8 bucati dar nu am folosit decat 4 bucati, celelalte le-am facut cu branza.
Se aplatizeaza pe masa infainata in forma cat mai rotunda.
Se pune varza pe o jumatate, se traga cealalta parte peste si se sigileaza bine pe margini (cu o furculita) ca sa nu iasa compozitia.
Se lasa 15 minute la crescut dupa care se prajesc in tigaie antiaderenta in ulei incins pe ambele parti.
Cand sunt rumenite frumos se scot pe hartie absorbanta.
Sunt bune caldute.
Pofta Buna!
1
Se pot face si cu varza dulce.
2
Se pot frige si fara ulei direct in tigaie.
3
Foful trebuie sa fie potrivit ca sa se faca si la interior.