Angelina_Elena

2

Bucataras
junior

Certeju de sus

Bucataras din 15.07.2011

RETETE474
PRIETENI295
Retete / Dulciuri

Prajitura in 2 culori (de post)

In Prajituri la 21 Noi 2013

Prima data pregatim aluatul alb: intr-un bol punem zaharul, uleiul, praful de sare si mixam foarte bine pana cand zaharul s-a topit. Adaugam apoi apa minerala si continuam sa mixam adaugand faina amestecata cu praful de copt. Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei apoi turnam...

Mini tarte cu crema de vanilie si mere coapte

In Prajituri la 15 Noi 2013

Aluat:  intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina si sarea. Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot. Apoi turnam putin cate putin apa rece (se poate sa avem nevoie de toata) si cu o furculita, NU cu mana!! omogenizam aluatul. Aluatului rezultat...

Prajitura inteligenta cu lamaie

In Prajituri la 14 Noi 2013

Fierbem laptele apoi il lasam sa se racoreasca. Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un vas mare punem untul, 150 g zahar, zaharul vanilat, praful de sare si mixam bine. Adaugam pe rand galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare. Adaugam zeama si coaja de lamaie apoi adaugam...

Halloween Cupcakes

In Prajituri la 1 Noi 2013

Cupcakes cu dovleac: Punem ouale si zaharul intr-un vas si incepem sa mixam bine pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam piureul de dovleac, uleiul si mixam din nou. Faina o amestecam cu praful de copt si praful de sare si o adaugam peste compozitia precedenta. Mixam bine,...

Budinca de gris insiropata

In Dulciuri la 28 Oct 2013

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma pana cand se intaresc. Incepem apoi sa adaugam zaharul in ploaie, pana cand obtinem o spuma lucioasa. Incorporam apoi galbenusurile unul cate unul. Tot in ploaie adaugam pesmetul si grisul. Adaugam zaharul vanilat, coaja...

Prajitura cu dovleac

In Dulciuri la 21 Oct 2013

Punem ouale si zaharul intr-un vas si incepem sa mixam bine pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam piureul de dovleac, uleiul si mixam din nou. Faina o amestecam cu praful de copt si praful de sare si o adaugam peste compozitia precedenta. Mixam bine, apoi turnam compozitia intr-o...

Reteta traditionala de tavalita cu nuca si sos de cacao, reteta din caietul bunicii

In Prajituri la 3 Oct 2013

Preparare  Reteta traditionala de tavalita cu nuca si sos de cacao, reteta din caietul bunicii Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare si le lasam de-o parte. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa....

Eclere cu crema de ciocolata alba si nuca de cocos

In Prajituri la 2 Oct 2013

Aluat: Intr-o oala punem apa, uleiul si praful de sare. Punem oala pe foc, lasam sa dea intr-un clocot, apoi dam oala de-o parte. Adaugam faina cernuta si amestecam energic. Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand foarte bine dupa fiecare. Obtinem...

Invartita cu mere

In Dulciuri la 29 Sep 2013

Prima data pregatim umplutura de mere. Spalam, curatam si dam pe razatoarea cu ochiuri mari merele. Le punem intr-o cratita unsa cu ulei, adaugam zaharul, zaharul vanilat si le lasam sa se caleasca pana scade zeama. Adaugam apoi pesmetul, scortisoara si omogenizam. Lasam umplutura...

Biscuiti cu cacao

In Dulciuri la 24 Sep 2013

Intr-un vas am pus faina amestecata cu praful de copt. Am adaugat praful de sare, zaharul, zaharul vanilat, cacaoa, uleiul, laptele si am inceput sa framant pana am obtinut un aluat nelipicios. In functie de tipul de faina folosit, mai putem adauga fie putin lapte, fie putina faina....

Prajiturele cu doua creme - reteta nr.400

In Prajituri la 22 Sep 2013

Blat cu nuca si ness: Separam albusurile de galbenusuri.  Albusurile le mixam spuma cu praful de sare. Dupa ce s-au intarit incepem sa adaugam cate-o lingura de zahar, mixand bine dupa fiecare. Vom obtine o bezea lucioasa. Adaugam apoi apa fierbinte, galbenusurile amestecate cu...

Prajitura Rudy

In Prajituri la 22 Sep 2013

Aluat (firmituri): Intr-un bol punem faina amestecata cu praful de copt, zaharul, cacaoa, sarea, galbenusul si untul rece. Incepem sa omogenizam cu varfurile degetelor pentru a obtine firmituri de aluat (ca la crumble). Umplutura: Branza am mixat-o bine cu zaharul, apoi am adaugat...

Cozonac cu nuca si rahat

In Dulciuri la 17 Sep 2013

Aluat: Intr-un vas punem faina. Sfarmam drojdia, o adaugam peste faina, punem zaharul si zaharul vanilat, sarea si ouale batute. Intr-un ibric punem laptele, untul taiat cubulete sau untura si punem la foc mic, amestecand continuu pana se topeste untul sau untura. Incalzim usor, NU...

Gogosele rapide

In Dulciuri la 14 Sep 2013

Intr-un bol punem oul, zaharul, praful de sare si amestecam bine cu un tel. Adaugam apoi iaurtul si omogenizam. Praful de copt il amestecam cu 1 lingurita de faina apoi il adaugam peste iaurt si amestecam bine. Adaugam apoi faina ramasa si omogenizam. Intr-o cratitae punem mult ulei...

Dulceata de prune

In Dulceata / Gem la 12 Sep 2013

Spalam prunele, le scoatem samburii si le punem intr-o cratita. Adaugam zaharul peste ele si le lasam de-o parte 4-5 ore. Punem o tabla pe ochiul de la aragaz, punem cratita cu prunele si fierbem amestecand continuu pentru a nu se prinde. Fierbem in jur de 2-3 ore. Pentru a vedea daca...

Briose cu inka si Ceva Fin Delaco

In Prajituri la 10 Sep 2013

Prima data ne ocupam de umplutura. Intr-un bol punem crema de branza, oul, zaharul si mixam bine. Dam apoi la rece pana la pregatirea aluatului pentru briose . Ouale inpreuna cu zaharul se mixeaza spuma. Adaugam apoi apa si uleiul. Bicarbonatul il stingem cu putin otet apoi il adaugam...

Prajitura cu crema caramel

In Prajituri la 8 Sep 2013

Foi: Intr-un vas punem ouale, zaharul, praful de sare si amestecam bine. Adaugam apoi laptele, uleiul si amestecam bine. Adaugam apoi bicarbonatul stins cu otet, amestecam si incepem sa adaugam faina. Amestecam cu lingura cat putem, apoi incepem sa  framantam pana obtinem un...

Pancakes cu mascarpone

In Dulciuri la 5 Sep 2013

Intr-un bol punem mascarponele, zaharul si se mixeaza bine. Untul il topim partial putin la cuptorul cu microunde. Cernem faina impreuna cu praful de copt si praful de sare. Peste mascarpone adaugam ouale si mixam bine. Apoi adaugam faina cernuta si continuam sa mixam. Incorporam...

Tarta cu prune si crumble

In Prajituri la 4 Sep 2013

Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina, praful de copt si sarea. Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot. Apoi turnam putin cate putin apa rece (se poate sa avem nevoie de toata) si cu o furculita, NU cu mana!! omogenizam aluatul....

Tort cu crema de ciocolata si rom

In Torturi la 3 Sep 2013

Blat:  Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.  Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu...

Prajitura cu crema de lamaie si Ceva fin Delaco

In Prajituri la 1 Sep 2013

Blat:  separam albusurile de galbenusuri. Mixam  albusurile spuma impreuna cu sarea pana sau intarit. Adaugam treptat zaharul si mixam pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa. Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam....

Clafoutis cu prune

In Dulciuri la 29 Aug 2013

Topim margarina si o lasam sa se raceasca. Mixam bine ouale cu praful de sare, apoi adagam faina. Dupa ce am incorporat faina, adaugam margarina topita si racita si continuam sa mixam. Adaugam zaharul treptat mixand foarte bine. Apoi adaugam laptele rece, mixam si lasam de-o parte...

Prajitura frageda cu mere

In Prajituri la 27 Aug 2013

Aluat fraged: intr-un vas punem faina si sarea. Untura/untul o/il topim partial (la microunde) apoi o punem peste faina si incepem sa amestecam cu mana pana cand aluatul devine nisipos. Apoi adaugam zaharul, omogenizam iar apoi adaugam si praful de copt stins cu lingura de otet. Adaugam...

Prajitura cu Ceva fin Delaco, iaurt si mure

In Prajituri la 24 Aug 2013

Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina si sarea.   Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot. Turnam putin cate putin apa rece (se poate sa avem nevoie de toata) si cu o furculita, NU cu mana!! omogenizam aluatul. Aluatului rezultat i...

Chec cu vanilie

In Dulciuri la 24 Aug 2013

Separam albusurile de galbenusuri.  Mixam albusurile spuma cu praful de sare, iar dupa ce s-au intarit incepem sa adaugam cate o lingura de zahar, apoi zaharul vanilat si continuam sa mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Am amestecat galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie,...

Chec cu lamaie

In Dulciuri la 22 Aug 2013

Intr-un vas am pus coaja rasa de lamaie, untul, zaharul si am mixat foarte bine pana compozitia a devenit spumoasa. Am adaugat cate un ou si am mixat bine dupa fiecare. Apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt, am mixat pana la incorporarea completa, apoi am adaugat si zeama de la...

Clatite cu sirop de visine

In Dulciuri la 20 Aug 2013

Oul se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se adauga apoi praful de sare, laptele si se omogenizeaza. Faina cernuta se incorporeaza in compozitia lichida, mixand bine pentru a nu ramane cocoloase, apoi adaugam apa minerala si mai mixam putin. Ungem o tigaie cu foare...

Savarine cu crema de lamaie

In Prajituri la 18 Aug 2013

Savarine:   Intr-un vas punem faina si ouale. In alt vas punem laptele cu drojdia uscata si zaharul, amestecam si turnam peste faina. Amestecam alulatul cu o lingura deoarece este moale. Adaugam sarea si amestecam aluatul pentru 5 minute, apoi acoperim vasul cu un servest curat si...

Mini tarte cu panna cotta si jeleu de prune

In Prajituri la 16 Aug 2013

Blat: sfarmam biscuiti fin, adaugam peste ei untul topit si omogenizam. Tapetam cu folie transparenta 2 forme mici, cu pereti detasabile. Impartim compozitia in 2 parti egale, asezam in cele 2 forme si nivelam cu ajutorul unei lingurite. Panna Cotta:  punem gelatina la hidratat in 50...

Foi cu suc de rosii, crema de gris si gem de caise

In Prajituri la 14 Aug 2013

Foi cu suc de rosii : intr-un vas punem faina, sucul de rosii, uleiul, zaharul, praful de sare, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si incepem sa framantam usor cu mana pana obtinem un aluat nici prea tare, nici prea moale, care sa nu se lipeasca de maini. Daca este nevoie mai putem adauga...

Afisate 31 - 60 din 241 retete    

Postari recente

publicat la 11.03.2015

Baclava

publicat la 26.07.2014

Prajitura cu afine si lamaie

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]