Foi cu suc de rosii, crema de gris si gem de caise

de Angelina_Elena in Prajituri, 14 Aug 2013 | 21199 vizualizari

 

Cand am vazut prajitura la Merisor mi s-a facut instantaneu pofta ! Am facut-o si in varianta de post, cu crema de cocos, dar parca imi place mai mult asa, cu crema de gris si gem de caise. Va invit sa degustati o prajiturica simpla si delicioasa!
La multi ani de Sf Maria! :)

 

INGREDIENTE

Foi cu suc de rosii:
  • 12 linguri suc de rosii
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
Crema de gris:
  • 150 g margarina rama
  • 600 ml lapte
  • 6 linguri gris
  • 4 linguri zahar
In plus:
  • gem de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu suc de rosii, crema de gris si gem de caise:

Foi cu suc de rosii: intr-un vas punem faina, sucul de rosii, uleiul, zaharul, praful de sare, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si incepem sa framantam usor cu mana pana obtinem un aluat nici prea tare, nici prea moale, care sa nu se lipeasca de maini.

Daca este nevoie mai putem adauga putina faina.

Aluatul obtinut se imparte in 4 parti egale.

Intindem cu sucitorul 4 foi , pe masa de lucru infainata.

Foile se coc la foc mediu, timp de 10 minute, pe fundul unei tavi tapetate cu hartie de copt.

Dupa ce s-au copt foile, le lasam sa se raceasca si pregatim crema.

 Crema de gris: intr-un ibric punem laptele si zaharul la fiert.

Cand incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.

Fierbem pana se ingroasa, apoi oprim focul si adaugam margarina.

Amestecam usor pana margarina s-a incorporat complet, apoi acoperim vasul cu o folie transparenta si lasam sa se raceasca complet.

Asamblare: impartim crema in 3 parti egale.

Pe prima foaie punem o parte de crema, intindem un strat subtire de gem de caise, acoperim cu ce-a de-a doua foaie si tot asa pana terminam.

Ultima foaie ramane simpla si se poate orna cu zahar pudra sau ciocolata topita.

Dam la frigider peste noapte.

A doua zi taiem si servim.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In locul gemului de caise putem sa folosim gem de prune sau de macese.

2

Tava folosita de mine are dimensiunea de 28/20 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu suc de rosii, crema de gris si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti II