Multumesc Medi pentru reteta, ne-a placut mult!>:D
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le mixam spuma pana cand se intaresc.
Incepem apoi sa adaugam zaharul in ploaie, pana cand obtinem o spuma lucioasa.
Incorporam apoi galbenusurile unul cate unul.
Tot in ploaie adaugam pesmetul si grisul.
Adaugam zaharul vanilat, coaja de portocale.
Amestecam usor pana la omogenizare.
Tapetam o forma (eu am folosit de prajitura) cu unt si turnam compozitia de mai sus.
Dam la cuptorul preincalzit si tinem aproximativ 30 de minute.
Intre timp pregatim siropul: intr-o oala punem laptele cu zaharul si punem pe foc pana incepe sa clocoteasca.
Cand budinca este gata, trece testul scobitorii,o scoatem din cuptor, o lasam in vasul ei si turnam peste ea, treptat, siropul de lapte.
Lasam budinca sa absoarba tot siropul si sa se raceasca in tava apoi o dam la frigider.
Lasam sa stea la rece minim 2-3 ore apoi portionam si servim.
Pofta buna!
1
Tava folosita de mine are dimensiunea de 24/34 cm