Am vazut reteta la Oana si mi-a placut foarte mult! Eu am folosit prune si reteta preferata a aluatului de tarta...crumble-ul l-am facut exact ca ea! Iti multumesc mult pentru idee Oana!:* Are un gust divin, mai ales daca o servim calda cu inghetata de vanilie!:X
Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina, praful de copt si sarea.
Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot.
Apoi turnam putin cate putin apa rece (se poate sa avem nevoie de toata) si cu o furculita, NU cu mana!! omogenizam aluatul.
Aluatului rezultat i se da forma de bila, se impacheteaza intr-o folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de minute.
Inainte cu 10 minute sa scoatem aluatul de la frigider pregatim crumble-ul.
Intr-un bol punem untul taiat cubulete, zaharul, faina si incepem sa amestecam cu degetele pentru a obtine firmituri de aluat.
Dam amestecul obtinut la frigider pana ne ocupam de aluat.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute, scoatem aluatul de la rece si il intindem intr-o foaie rotunda pe masa infainata.
Asezam aluatul intr-o tava speciala pentru tarte (daca e din silicon nu o ungem cu nimic, daca nu e o ungem cu putin unt) si il aranjam astfel incat sa ajunga si pe margine.
Prunele le spalam, le stergem cu un servetel, le taiem in doua si le scoatem samburii.
Asezam jumatatile de prune una langa alta astfel incat aluatul sa fie acoperit cu prune.
Peste fructe intindem uniform crumble-ul, apoi dam tava la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute, pana cand crumble-ul devine usor auriu.
Se serveste calda cu inghetata de vanilie!
Sa aveti pofta!
1
Forma folosita de mine are dimensiunea de 26 cm.