Retete de aluat este preluata de la Gaby_d! Aceeasi reteta am folosit-o si la pariziene si am fost foarte multumita de rezultat! Multumesc Gaby!:*
Aluat:
Umplutura:
Pentru uns:
Aluat:
Intr-un vas punem faina.
Sfarmam drojdia, o adaugam peste faina, punem zaharul si zaharul vanilat, sarea si ouale batute.
Intr-un ibric punem laptele, untul taiat cubulete sau untura si punem la foc mic, amestecand continuu pana se topeste untul sau untura. Incalzim usor, NU infierbantam pentru a nu oparii faina si drojdia!!!
Incepem sa adaugam laptele cu untul sau untura peste faina si framantam pana vom obtine un aluat maleabil si nelipicios.
In timp ce framantam adaugam si uleiul.
Ungem aluatul cu putin ulei deasupra, acoperim bolul cu un servet curat si il lasam sa isi dubleze volumul.
Umplutura:
Amestecam nuca, cu cacaoa si zaharul.
Rahatul il taiem cubulete.
Asamblare:
Impartim aluatul in 2 parti egale.
Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie subtire.
Punem jumatate din cantitatea de nuca, bucatele de rahat si rulam strans.
Procedam la fel si cu ce-a de-a doua foaie.
Impletim bucatile de aluat si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei.
Lasam inca 20 de minute sa creasca in tava, apoi ungem cozonacul cu oul batut si il dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos.
Pofta buna!