Prajitura frageda cu mere

de Angelina_Elena in Prajituri, 27 Aug 2013 | 11476 vizualizari

 

By sarbatorita zilei, Miha!:-* O prajitura rapida, foarte buna si frageda de ti se topeste in gura!

 

INGREDIENTE

Aluat fraged:

  • 100 g untura (sau unt)
  • 2 cani faina
  • 2 oua
  • 1 lingura si jumatate zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingura otet
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 6 mere mari
  • 2 linguri zahar
  • 1 varf lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere:

Aluat fraged: intr-un vas punem faina si sarea.

Untura/untul o/il topim partial (la microunde) apoi o punem peste faina si incepem sa amestecam cu mana pana cand aluatul devine nisipos.

Apoi adaugam zaharul, omogenizam iar apoi adaugam si praful de copt stins cu lingura de otet.

Adaugam cate un ou si amestecam bine dupa fiecare.

Vom obtine un aluat nelipicios pe care il invelim in folie transparenta si il dam la rece pentru 1 ora.

Umplutura: spalam si curatam merele, apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Adaugam zaharul si scortisoara peste merele razalite si amestecam bine.

Dupa 1 ora scoatem aluatul de la frigider, il framantam putin si il impartim in 2 bucati egale.

Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara.

Prima foaie o asezam in tava tapetata cu folie de aluminiu sau hartie de copt, o intepam din loc in loc cu o furculita, apoi asezam merele scruse de zeama.

Asezam peste mere si ce-a de-a doua foaie, o intepam din loc in loc cu o furculita apoi dam prajitura la cuptorul preincalzit.

Coacem 20-30 de minute pana incepe sa se rumeneasca usor.

O scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca...noi nu am avut rabdare si am taiat-o calda.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Tava folosita de mine are dimensiunea de 32/24 cm.

2

Cana folosita de mine este de 250 ml.

3

Pe langa mere putem sa adaugam feliute de pere sau piersici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu mere