Prajiturele cu doua creme - reteta nr.400

de Angelina_Elena in Prajituri, 22 Sep 2013 | 11263 vizualizari

 

Prajiturele fine cu nuci, ness, ciocolata si vanilie! Va servesc cu drag!

 

INGREDIENTE

Blat cu nuca si ness:

  • 6 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita cacao
  • 1 lingurita ness
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare

Crema de ciocolata si ness:

  • 100 ml frisca batuta
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita rasa de ness
  • 1 lingurita zahar pudra

Crema de vanilie:

  • 1 plic crema cu gust de vanilie Dr. Oetker
  • 100 ml frisca batuta
  • 200 ml lapte rece
  • 2 linguri zahar pudra

Sirop:

  • 1 ceasca zahar
  • 2 cesti apa
  • 1 lingurita esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu doua creme - reteta nr.400:

Blat cu nuca si ness:

Separam albusurile de galbenusuri. 

Albusurile le mixam spuma cu praful de sare.

Dupa ce s-au intarit incepem sa adaugam cate-o lingura de zahar, mixand bine dupa fiecare. Vom obtine o bezea lucioasa.

Adaugam apoi apa fierbinte, galbenusurile amestecate cu uleiul (ca la maioneza) si omogenizam usor cu o spatula.

Adaugam apoi faina cernuta amestecata cu praful de copt, nuca macinata, cacaoa, nessul si omogenizam.

Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei.

Dam la cuptorul preincalzit pentru 20-30 de minute, pana se rumeneste usor si trece testul scobitorii.

Crema de ciocolata si ness: 

Topim ciocolata impreuna cu laptele la microunde.

O amestecam cu nessul, apoi o adaugam peste frisca batuta si omogenizam usor cu o spatula.

Dam crema la rece pentru 1 ora.

Crema de vanilie:

Intr-un bol punem laptele rece, praful pentru crema, zaharul pudra si mixam pana se intareste.

Amestecam crema de vanilie cu frisca batuta si o dam la frigider.

Sirop:

Intr-un ibric punem zaharul si apa.

Punem pe foc si lasam sa fiarba pana zaharul s-a topit.

Dam de-o parte si adaugam esenta de rom.

Lasam sa se raceasca.

Asamblare:

Blatul rece il insiropam foarte bine.

Intindem crema de ciocolata cu ness si dam prajitura la rece pentru 30 de minute.

Apoi o scoatem de la rece, o taiem in 12 cuburi si ornam fiecare prajiturica cu un mot generos de crema de vanilie.

Dam la frigider pana la servire.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Tava in care am copt prajitura are dimensiunea de 32/24 cm.

2

Daca doriti puteti glazura prajiturelele cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu doua creme - reteta nr.400" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (64)

Angelina_Elena 1

23.09.2013, 21:10

Multumesc frumos draga mea Ruxy!

Mihaela11_jo 1

23.09.2013, 21:37

Delicioasa
Felicitari si la cat mai multe retete minunate

Angelina_Elena 1

23.09.2013, 22:04

Multumesc Mihaela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Deliciu