Prajitura cu afine si lamaie

de Angelina_Elena in Prajituri, 26 Iul 2014 | 5578 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 250 g faina
  • 25 g nuca de cocos
  • 2 lingurite praf de copt
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • 1 bol de afine
  • un praf de sare
  • Sirop:
  • 1 ceasca zahar
  • 2 cesti apa
  • 3-4 linguri suc de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu afine si lamaie:

Batem bine untul cu zaharul si praful de sare, adaugam ouale si amestecam pana s-a dizolvat complet zaharul.

Faina se amesteca cu nuca de cocos si praful de copt si se incorporeaza in amestecul precedent.

La sfarsit adaugam sucul de lamaie, coaja de la o lamaie si afinele.

Amestecam usor cu o spatula pentru a nu se sfarma afinele.

Tapetam vasul cu hartie de copt , turnam aluatul si nivelam frumos deasupra.

Dam prajitura la cuptorul preincalzit cca. 40-50 minute.

Cand e gata, scoatem si lasam la racit.

Sirop: intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana cand  acesta se topeste.

La final adaugam zeama de lamaie si lasam siropul sa se raceasca.

Turnam siropul rece peste prajitura, lasam sa absoarba tot siropul, apoi o dam la frigider.

Portionam apoi si servim!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Tava in care am copt prajitura are diametrul de 25 cm.

2

In locul afinelor putem folosii coacaze sau zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu afine si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Lemon bars/ patratele cu lamaie