Clafoutis cu prune

de Angelina_Elena in Dulciuri, 29 Aug 2013 | 6298 vizualizari

 

M-am inspirat de aici http://dulceledinrola.ro/clafoutis-cu-cirese/. E prima data cand pregatesc acest desert frantuzesc. Mi-a placut mult si o sa-l mai repet si cu alte fructe! E la fel de bun si rece si cald!:)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 300 ml lapte
  • 160 g margarina/unt
  • 160 g faina
  • 130 g zahar
  • 1 praf de sare
  • prune
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu prune:

Topim margarina si o lasam sa se raceasca.

Mixam bine ouale cu praful de sare, apoi adagam faina.

Dupa ce am incorporat faina, adaugam margarina topita si racita si continuam sa mixam.

Adaugam zaharul treptat mixand foarte bine.

Apoi adaugam laptele rece, mixam si lasam de-o parte pana ne ocupam de prune.

Spalam prunele, le taiem in doua si le scoatem samburii.

Tapetam un vas (de lut) cu margarina, asezam jumatatile de prune, apoi turnam compozitia de oua si lapte.

Dam vasul la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30 de minute, pana incepe sa se rumeneasca frumos deasupra si clafoutis-ul noastru este inchegat.

Lasam sa se racoreasca putin, apoi servim sau il lasam sa se raceasca complet.

Se poate pudra cu zahar.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Vasul folosit de mine are dimensiunea de 26 cm.

2

Clafoutis se poate pragati si cu alte fructe, de exemplu: cirese, visine, zmeura, caise, piersici etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]