M-am inspirat de aici http://dulceledinrola.ro/clafoutis-cu-cirese/. E prima data cand pregatesc acest desert frantuzesc. Mi-a placut mult si o sa-l mai repet si cu alte fructe! E la fel de bun si rece si cald!:)
Topim margarina si o lasam sa se raceasca.
Mixam bine ouale cu praful de sare, apoi adagam faina.
Dupa ce am incorporat faina, adaugam margarina topita si racita si continuam sa mixam.
Adaugam zaharul treptat mixand foarte bine.
Apoi adaugam laptele rece, mixam si lasam de-o parte pana ne ocupam de prune.
Spalam prunele, le taiem in doua si le scoatem samburii.
Tapetam un vas (de lut) cu margarina, asezam jumatatile de prune, apoi turnam compozitia de oua si lapte.
Dam vasul la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30 de minute, pana incepe sa se rumeneasca frumos deasupra si clafoutis-ul noastru este inchegat.
Lasam sa se racoreasca putin, apoi servim sau il lasam sa se raceasca complet.
Se poate pudra cu zahar.
Sa aveti pofta!
1
Vasul folosit de mine are dimensiunea de 26 cm.
2
Clafoutis se poate pragati si cu alte fructe, de exemplu: cirese, visine, zmeura, caise, piersici etc.