Fajitas

de Bucatardinpasiune in Vita, 6 Apr 2014 | 7260 vizualizari

 

O reteta suta la suta mexicana, care-ti va cuceri garantat invitatii la masa! Si unde mai pui, ca este si super simplu de facut! Plus ca poti varia umplurile dupa pofta inimii! Eu am optat pentru o fajitas de vita, pe care am servit-o cu guacamole, sweet chili suace si smantana. A fost o nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 4 - 5 tortilla,
  • - 500 gr. carne de vita, mai precis am folosit vrabioara,
  • Pentru marinata:
  • - 2 linguri sos Worchestershire,
  • - 2 linguri ulei de masline,
  • - 2 linguri condimente tex - mex,
  • condimente tex-mex
  • ardei,
  • smantana
  • avocado,
  • ceapa,
  • rosie,
  • usturoi
  • - zeama de la o lime.
  • Pentru umplutura:
  • - 2 ardei mari, unul verde, unul rosu,
  • - 1 ceapa mare,
  • - smantana,
  • - sweet chili sauce (l-am cumparat de la Lidl),
  • Pentru guacamole:
  • 1 avocado mare,
  • 1 ceapa mica,
  • 1 rosie,
  • 2 catei de usturoi,
  • zeama de la o jumatate de lime,
  • 2 linguri ulei de masline si sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fajitas:

Sosul guacamole a fost preparat astfel:am taiat avocado-ul in doua, am scos samburele, iar miezul i l-am aruncat in blender, alaturi de ceapa, usturoi, zeama de lime, uleiul de masline si sare. Am pasat totul pana s-a omogenizat, apoi am incorporat in pasta rezultata, pulpa de la rosie taiata cubulete mici.

Iar acum sa trecem la ingredientul principal: carnea de vita. Aceasta trebuie marinata pentru minim doua ore. Eu am lasat-o in marinata super aromata, formata din sosul Worchestershire, uleiul de masline, condimentele tex - mex si zeama de lime, aproximativ 8 ore. De fapt, inainte de a pleca la serviciu, am aruncat intr-un bol toate ingredientele enumerate mai sus impreuna cu vrabioara de vita, pe care am masat-o bine, apoi am acoperit bolul cu folie alimentara si am lasat-o in frigider pana la ora 17, cand am ajuns acasa nerabdatoare sa pregatesc o cina rapida si delicioasa.

Asadar, am taiat carnea fasii lungi, perpendicular pe fibra, groase cam cat un deget. La fel am procedat si cu legumele, pe care le-am taiat, de asemenea, fasii lungi, grosute.

In doua linguri de ulei de masline am rumenit carnea, la foc mare, pe toate partile.

In aceeasi tigaie, am rumenit si legumele, dupa ce am mai adaugat o lingura de ulei de masline. Legumele nu trebuie sa fie moi, ci doar putin intrepatrunse. Eu nu cred ca le-am lasat pe foc mai mult de cinci minute.

Asezam pe un platou carnea si legumele calde si putem trecem la umplutul lipiilor: putina carne, legume, si apoi putin din fiecare sos. Impaturim tortilla si servim cu pofta!!

Enjoy!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fajitas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu burgul picant-"Sebzeli pilav"- cu snitele de vita