Prajitura in 2 culori (de post)

de Angelina_Elena in Prajituri, 21 Noi 2013 | 50946 vizualizari

 

Reteta preluata de la Dana Cristea - Pusikmea, careia ii multumesc! O prajiturica foarte, foarte buna si aromata, pe placul tuturor, de la mic la mare!

 

INGREDIENTE

  • Aluat alb:
  • 2 cani faina
  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Aluat maro:
  • 1 cana si 1/2 faina
  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Mai avem nevoie de:
  • 6 linguri dulceata de afine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in 2 culori (de post):

Prima data pregatim aluatul alb: intr-un bol punem zaharul, uleiul, praful de sare si mixam foarte bine pana cand zaharul s-a topit.

Adaugam apoi apa minerala si continuam sa mixam adaugand faina amestecata cu praful de copt.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei apoi turnam aluatul alb, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 10 minute, pana prinde o crusta usor aurie la suprafata.

Intre timp pregatim aluatul maro: intr-un bol punem zaharul, uleiul, praful de sare si mixam foarte bine pana cand zaharul s-a topit.

Adaugam apoi apa minerala si continuam sa mixam adaugand faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si nuca macinata.

Dupa ce blatul alb s-a rumenit, il scoatem din cuptor, intindem dulceata peste el apoi acoperim cu compozitia maro.

Dam din nou la cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute (depinde de fiecare cuptor in parte), pana trece testul scobitorii.

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi portionam si servim.

E minunata, sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Ingredientele de mai sus sunt pentru o tava cu diametrul de 24/36 cm.

2

Putem sa folosim alta dulceata (de capsuni, de caise, de prune).

3

Pentru masurat am folosit o cana de 200 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in 2 culori (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresa de post