Invartita cu mere

de Angelina_Elena in Dulciuri, 29 Sep 2013 | 5743 vizualizari

 

By Bucataresele Vesele!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 700 g faina
  • 300-350 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 2 lg zahar
  • 25 g drojdie proaspata (1 cubulet)
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de la 1 lamaie
  • Umplutura:
  • 1,5 kg mere
  • 7 lg zahar
  • 2 linguri pesmet fin
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lg ulei
  • In plus:
  • 1 galbenus (pentru uns deasupra)
  • zahar (pentru presarat deasupra)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartita cu mere:

Prima data pregatim umplutura de mere.

Spalam, curatam si dam pe razatoarea cu ochiuri mari merele.

Le punem intr-o cratita unsa cu ulei, adaugam zaharul, zaharul vanilat si le lasam sa se caleasca pana scade zeama.

Adaugam apoi pesmetul, scortisoara si omogenizam.

Lasam umplutura sa se raceasca.

Aluat: intr-un vas punem faina si sarea.

Intr-o cana punem drojdia sfaramitata, 1 lingurita de zahar, 50 ml apa, omogenizam si lasam la dospit pentru 10 minute.

Dupa ce drojdia "a crescut", o adaugam peste faina, adaugam coaja de lamaie, zaharul ramas si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta.

Framantam pana obtinem un aluat nelipicios, apoi adaugam uleiul si continuam sa framantam pana sa incorporat in aluat.

Acoperim vasul cu un prosop curat si il lasam la loc cald, ferit de curenti pentru 15 minute.

Pregatire: impartim aluatul in 6 bucati egale.

Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara pe masa infainata, asezam o parte din umplutura si incepem sa rulam strans.

Ii rulam ca un melc apoi asezam invartita intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei.

Procedam la fel si cu celelalte.

Lasam invartitele sa creasca in tava timp de 20 de minute, apoi le ungem cu galbenusul de ou, presaram putin zahar deasupra si le dam la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca nu ungem invartitele cu ou, obtinem un desert de post delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere (cu aluat facut in casa)