O prajiturica fina, cremoasa, delicioasa, racoroasa!
Blat: separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile spuma impreuna cu sarea pana sau intarit.
Adaugam treptat zaharul si mixam pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa.
Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam.
Peste albusuri adaugam galbenusurile impreuna cu coaja de lamaie si omogenizam usor cu o spatula.
Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si omogenizam amestecand usor cu spatula de jos in sus.
Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei, nivelam usor deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit pentru 20-30 de minute pana blatul devine usor auriu sau pana trece testul scobitorii.
Lasam blatul la racit si pregatim crema.
Crema: intr-un vas punem faina si zaharul apoi adaugam putin cate putin laptele rece amestecand cu telul pentru a nu se forma cocolosi.
Punem vasul la foc mic, amestecand mereu cu telul pentru a nu se prinde si a nu se forma cocolosi.
Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.
Adaugam apoi zeama de lamaie si lasam budinca sa se raceasca.
Mixam margarina spuma, apoi adaugam si crema de branza.
Cand budinca s-a racit, adaugam peste margarina si crema de branza cate 2 linguri si mixam bine.
Cand blatul e rece il taiem in 2, pe orizontala.
Impartim crema in 2 parti egale.
Asamblare: aseazam prima foaie pe un platou sau o tava, intindem uniform o parte de crema, aseazam cea de-a doua foaie, intindem a doua parte de crema si presaram deasupra fulgi de cocos.
Dam prajitura la rece pana la servire.
Pofta buna!
1
Tava folosita de mine are dimensiunea de 32/24 cm.