Blat: sfarmam biscuiti fin, adaugam peste ei untul topit si omogenizam.
Tapetam cu folie transparenta 2 forme mici, cu pereti detasabile. Impartim compozitia in 2 parti egale, asezam in cele 2 forme si nivelam cu ajutorul unei lingurite.
Panna Cotta: punem gelatina la hidratat in 50 ml apa rece.
Intr-o craticioara punem frisca lichida, laptele, zaharul si punem la foc mic, amestecand continuu pana se divolva zaharul, dar fara sa fiarba.
Adaugam apoi gelatina topita pe baie de aburi, omogenizam, apoi turnam in forme peste blatul de biscuiti.
Lasam sa se raceasca, apoi dam la frigider pana se incheaga.
Dupa aceasta operatiune, pregatim jeleul de prune.
Spalam si indepartam samburii, apoi le punem in vasul de la blender si le maruntim bine.
Gelatina o punem la hidratat in 50 ml apa rece.
Intr-un vas punem piureul de prune, zaharul, 2 linguri de apa si amestecam la foc mic pana se topeste zaharul.
Apoi topim gelatina, o adaugam in piureul de fructe si omogenizam.
Scoatem formele de la frigider, si turnam jeleul peste panna cotta.
Dam din nou la frigider pana se incheaga jeleul.
Le-am daruit cuiva si pentru a le da o tenta festiva le-am decorat cu biscuiti pe margine!
1
Am folosit 2 forme cu dimensiunea de 12 cm.