Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina si sarea.
Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot.
Apoi turnam putin cate putin apa rece (se poate sa avem nevoie de toata) si cu o furculita, NU cu mana!! omogenizam aluatul.
Aluatului rezultat i se da forma de bila, apoi se impacheteaza intr-o folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de minute.
Scoatem apoi aluatul de la frigider si il intindem intr-o foaie dreptunghiulara, pe masa infainata si decupam 18 cercuri mari.
In formele de silicon pentru muffins am pus aluatul si l-am "aranjat" presand usor cu mana.
Asezam formele intr-o tava apoi le dam la cuptorul preincalzit, vreo 15 minute pana incep sa se rumeneasca frumos pe margine.
Lasam mini tartele sa se raceasca si pregatim budinca de vanilie.
Budinca de vanilie: intr-un ibric punem 450 ml laptele la fiert.
Intr-un bol amestecam faina, galbenusurile, zaharul, si adaugam treptat laptele ramas.
Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam compozitia precedenta si amestecam la foc mic pana cand se ingroasa si prinde consistenta unei budinci.
Lasam sa se raceasca si ne ocupam de mere.
Spalam si curatam merele de coaja, le taiem feliute subtirele, stoarcem putina zeama de lamaie peste ele si le asezam apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 10 minute sau pana merele incep sa se rumeneasca foarte usor pe margine.
Le lasam sa se raceasca.
Asamblare: intre timp umplem mini tartele cu crema de vanilie, apoi asezam cate 3-4 feliute de mere coapte.
Pregatim jeleul transparent conform instructiunilor de pe ambalaj.
Ajutandu-ne de o pensula, ungem fiecare mini tarta cu jeleul transparent.
Le dam la frigider pana la servire.
Pofta buna!