Aluat:
Intr-o oala punem apa, uleiul si praful de sare.
Punem oala pe foc, lasam sa dea intr-un clocot, apoi dam oala de-o parte.
Adaugam faina cernuta si amestecam energic.
Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand foarte bine dupa fiecare.
Obtinem un aluat ca o pasta, pe care il punem intr-un posh cu varf mare.
Tapetam o tava cu hartie de copt, apoi formam eclerele si le coacem la foc mare 15-20 de minute, pana se rumenesc frumos.
Cat timp eclerele se coc NU trebuie sa deschidem deloc usa cuptorului, deoarece riscam sa se lase!!!
Crema de ciocolata alba si nuca de cocos:
Intr-o cratita punem faina si zaharul apoi adaugam putin cate putin laptele rece, amestecand cu telul pentru a nu se forma cocolosi.
Punem vasul la foc mic, adaugam ciocolata alba rupta bucatele si lasam sa fiarba amestecand continuu cu telul pentru a nu se forma cocolosi.
Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.
Adaugam apoi fulgii de nuca de cocos si lasam budinca sa se raceasca.
Asamblare:
Taiem eclerele pe jumatate, apoi le umplem cu crema.
Topim ciocolata impreuna cu laptele in cuptorul cu microunde.
Glazuram eclerele, apoi le lasam putin pentru ca ciocolata sa se intareasca.
Le tinem la rece pana la servire.
Pofta buna!