Spalam prunele, le scoatem samburii si le punem intr-o cratita.
Adaugam zaharul peste ele si le lasam de-o parte 4-5 ore.
Punem o tabla pe ochiul de la aragaz, punem cratita cu prunele si fierbem amestecand continuu pentru a nu se prinde.
Fierbem in jur de 2-3 ore.
Pentru a vedea daca a fiert destul, punem pe o farfuriuta o lingura de dulceata si lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit inclinam usor farfuriuta iar daca nu curge inseamna ca a fiert destul.
Punem dulceata de prune in borcane sterilizate. Infiletam capacele apoi invelim borcanele intr-o patura groasa.
Le lasam pana a doua zi apoi le depozitam in camara.
1
5 kg de prune au fost la inceput, dupa ce am indepartat samburii nu le-am mai cantarit.
2
Se poate adauga mai mult zahar, totul depinde de dulceata prunelor.