Dulceata de prune

de Angelina_Elena in Dulceata / Gem, 12 Sep 2013 | 5472 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg prune
  • 1 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de prune:

Spalam prunele, le scoatem samburii si le punem intr-o cratita.

Adaugam zaharul peste ele si le lasam de-o parte 4-5 ore.

Punem o tabla pe ochiul de la aragaz, punem cratita cu prunele si fierbem amestecand continuu pentru a nu se prinde.

Fierbem in jur de 2-3 ore.

Pentru a vedea daca a fiert destul, punem pe o farfuriuta o lingura de dulceata si lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit inclinam usor farfuriuta iar daca nu curge inseamna ca a fiert destul.

Punem dulceata de prune in borcane sterilizate. Infiletam capacele apoi invelim borcanele intr-o patura groasa. 

Le lasam pana a doua zi apoi le depozitam in camara.

TIPS-URI

1

5 kg de prune au fost la inceput, dupa ce am indepartat samburii nu le-am mai cantarit.

2

Se poate adauga mai mult zahar, totul depinde de dulceata prunelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (40)

Angelina_Elena 1

12.09.2013, 14:35

Mirela

portiadelumina 1

12.09.2013, 14:45

Prunele şi merele sunt favoritele mele, indiferent cum sunt făcute.

Angelina_Elena 1

12.09.2013, 14:58

Padre

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune