Clatite:
Umplutura:
Pentru pane:
Pregatim clatitele dupa reteta data sau dupa reteta noastra preferata. Le facem subtirele, nu groase.
Umplutura: pieptul de curcan il taiem cubulete si il prajim in 2-3 linguri de ulei, apoi il scurgem si il lasam de-o parte.
Ceapa o taiem cubulete si o punem la calit in cateva linguri de ulei.
Morcovul in dam pe razatoare, il adaugam peste ceapa impreuna cu ardeiul spalat si taiat cubulete. Le lasam sa se caleasca impreuna, apoi le scurgem de ulei.
Ciupercile le-am pun la scurs, apoi le-am pus in blender si le-am pasat. Am adaugat peste ciuperci si legumele calite. Am mixat bine pana am obtinut o pasta.
Peste pieptul de curcan adaugam pasta de legume, am potrivit cu sare si piper dupa gust, am adaugam patrunjelul taiat marunt si am lasam de-o parte sa se racoreasca.
Pane: intr-un bol punem ouale, laptele, putina sare, piper si faina astfel incat sa obtinem o compozitie mai groasa ca ce-a de clatite.
Pregatire: luam apoi clatitele, le umplem cu cate 1-2 linguri de umplutura, le impachetam, le trecem prin amestecul de ou cu faina si le punem la prajit in tigaie.
Le scoatem pe servetele pentru a absorbii excesul de ulei, apoi le servim ca atare sau cu smantana.
Pofta buna!