Ficateii de pui ii spalam, curatam de pielite si ii punem in lapte, dam la rece minim 30 min.
Intre timp calim ceapa tocata marunt in uleiul de masline incins.
Adaugam ficateii (pe care i-am fiert 5 min) scursi bine de apa si ii calim impreuna cu ceapa cca 2-3 min, adaugam 1/2 cana de...
Petalele de trandafiri le rupem de baza alba, le spalam bine si le uscam bine.
Intre timp punem apa sa fiarba, cand incepe sa clocoteasca, adaugam petalele.
Lichidul va capata culoarea verde, lasam sa fiarba cca 2-3 min, apoi strecuram lichidul.
Adaugam zaharul si zeama de la o lamaie,...
Trandafirii se spala bine in apa rece, se usuca bine.
Se desprind petalele rupand baza petalelor de culoare alba.
Adaugam 3 linguri cu varf de zahar, zeama de lamaie si masam energic cu degetele petalele pana ce se umezesc si isi pierd volumul.
Restul de ingrediente se pun intr-o cratita...
Aluat-amestecam faina cu sarea, zaharul, praful de copt, facem o adancitura, adaugam oul batut, untul rece taiat cubulete, incepem sa framantam cu mana pana ce devine un aluat omogen (adaugand treptat apa).
Intindem aluatul pe masa infainata, adaugam in tava unsa cu unt, taiem surplusul, dam...
Carnea o spalam si o curatam de pielite (care merge), intr-un vas adaugam laptele si carnea. Acoperim cu folie si dam la frigider 1 ora.
Intre timp curatam ceapa, morcovul, usturoiul, ardeiul iute, le taiem rondele, scoatem vasul cu carne de la frigider, adaugam legumele, condimente dupa gust,...
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul, apa, faina cernuta cu praful de copt.
Amestecam cu o paleta cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza.
Turnam compozitia...
Ficateii de pui ii spalam bine, dupa care ii asezam pe prosop de bucatarie pentru a se usca.
Ii dam prin faina, dupa care ii prajim pe ambele parti in uleiul incins bine.
Intre timp tocam ceapa, usturoiul marunt, pisam cateii de usturoi, condimente dupa gust,ii lasam sa se caleasca impreuna...
Intr-o tigaie incalzim uleiul, adaugam ceapa tocata, usturoiul pisat si lasam sa se caleasca cca 1 min, dupa care adaugam spanacul fiert si tocat marunt.
Lasam sa se caleasca putin impreuna.
Intre timp batem ouale cu condimente dupa gust, adaugam smantana, spanacul, adaugam cascavalul taiat...
Turronul il rupem bucatele si il punem intr-o cratita cu 200 ml frisca, punem pe foc mic, amestecand continuu pana ce se topeste.
Acoperim cu folie alimetara si dam la rece cateva ore.
La fel procedam si cu ciocolata alba.
Blat 1-mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul...
Intr-un bol mai mare adaugam laptele si painea, lasam sa se inmoaie bine (cca 10 min pana ce painea trage tot lichidul), adaugam patrunjel tocat, usturoiul pisat.
Amestecam, dupa care adaugam carnea, ouale batute si condimente dupa gust.
Amestecam bine pana ce compozitia devine omogena,...
Calim ceapa in ulei incins cu 2 linguri apa, adaugam rosia tocata si lasam 1 min sa se caleasca impreuna, dupa care adaugam dovlecelul, ardeiul tocat cubulete.
Lasam sa se caleasca impreuna pana ce se inmoaie legumele cca 3-4 min.
Intre timp batem ouale cu condimente si patrunjel, busuioc...
Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei.
Intre timp mixam ouale cu indulcitorul, adaugam branza de vaci, grisul, esenta de vanilei si amestecam bine.
Dam la rece 20 minute.
Intindem aluatul putin pe masa infainata, taiem patratele/dreptunghiuri.
Intepam cu furculita,...
Pieptul de pui il taiem bucati potrivite, le asezam intr-o tava si acoperim cu lapte, acoperim cu folie alimentara si dam la rece 1 ora.
Betele de frigarui le punem in apa pentru 30 minute.
Intr-un vas amestecam condimentele, adaugam pieptul de pui scurs de lapte si dam din nou la rece 30...
Intr-o farfurie adaugam faina, in alta farfurie adaugam pesmet.
Intr-un bol batem ouale cu condimente dupa gust.
Mozzarella o taiem bastonase de cca 1 cm grosime.
Le umezim putin cu apa, le trecem prin faina, ou si pesmet.
Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la...
Carnea o spalam si o taiem felii, dupa care le batem putin cu ciocanul.
Adaugam in tava in care am adaugat uleiul, condimentam cu sare si piper dupa gust.
Tocam verdeata si adaugam in tava.
Vinul il amestecam cu apa si mustarul, turnam peste carne si dam tava la cuptoru pana ce scade...
Faina o cernem intr-un bol amestecam cu sare,facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu zaharul si 50 ml lapte caldut,adaugam oul batut si treptat lapte pana ce rezulta un aluat omogen.
Adaugam cascavalul dat prin razatoarea,masline taiate,leurda si usturoiul tocat marunt,uleiul de...
Intr-un pahar dizolvam drojdia cu 1 lingurita zahar,1 lingura faina si 50 ml apa calduta.
Intr-un bol cernem faina o amestecam cu sarea,facem o adancitura adaugam jumerile ,ouale batute ,drojdia .
Amestecam cu lingura pana ce se omogenizeaza,adaugam leurda tocata marunt si incepem sa...
Firele de sparanghel decongelate la temperatura camerei le infasuram cu cate o felie de jambon.
Le asezam intr-o tava unsa cu unt,untul ramas il taiem cubulete si il adaugam in tava si presaram condimente dupa gust, dam la cuptorul incalzit la 200 grade C pentru 8 min, dupa care le intoarcem...
Sparanghelul decongelat la temperatura camerei, l-am invelit in jambon.
Topim untul si adaugam sparaghelul pe care l-am taiat de cca 1-2 cm, il prajim pe ambele parti cca 3-4 min.
Intre timp batem ouale cu condimente si verdeata tocata marunt, cascaval dat prin razatoarea mica si laptele....
Ficateii ii curatam si ii punem la fiert in apa cu sare.
Calim ceapa tocata marunt cu leurda cateva secunde, adaugam dulceata si bulionul, cana de apa si lasam pe foc pana ce incepe sa fiarba, adaugam ficateii fierti.
Adaugam condimente dupa gust si lasam sa fiarba pana ce scade lichidul si...
Intr-un ceaun/cratita punem apa cu sare si presaram putina faina de malai, punem la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam malaiul in ploaie si amestecam continuu cu telul.
Lasam sa fiarba, cand este aproape gata adaugam 2 linguri ulei de masline si1/2 leurda tocata marunt.
Amestecam si...
Ceapa o dam prin razatoarea mica si o scurgem bine de apa.
Galbenusurile le amestecam cu pateul, cu 2 linguri smantana, condimente dupa gust si ceapa calita putin in untul topit.
Umplem albusurile cu pasta obtinuta.
Intr-o tava/platou, adaugam maioneza amestecata cu smantana si sare daca...
Mere -curatam merele de coaja, le scoatem cotoarele si le stropim cu zeama de lamaie.
Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam zaharul si merele cu spatiu intre ele.
In fiecare gaura de la cotor adaugam cate un miez de nuca si cate o caramea. Presaram zaharul vanilat si deasupra cate o...
Ficatul spalat il punem la fiert si il spumam de cate ori este nevoie, il lasam sa se raceasca, dupa care il taiem.
Intre timp tocam verdeturile spalate si scurse bine de apa.
Curatam ouale de coaja si le taiem felii, adaugam peste celelalte ingrediente si amestecam cu grija sa nu sfaramam...
Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul si pastaia de vanilie despicata in 2 si scoase semintele pe care le punem in lapte.
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Cand da laptele in clocot, scoatem pastaia si dam...
Intr-un bol adaugam faina cernuta, amestecam cu zaharul si sarea.
Facem o adancitura in mijloc, adaugam piureul de dovleac, galbenusul de ou batut cu 2-3 linguri apa, drojdia dizolvata in putina apa calduta.
Amestecam cu lingura pana ce se omogenizeaza, incepem sa framantam, adaugand...
Zacusca o amestecam cu sucul de rosii si ceapa tocata.
Adaugam in tava unsa cu unt, deasupra adaugam bucati de macrou,adaugam masline.
Spargem cu grija ouale si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Dam tava la cuptorul incalzit cca 15 min la 200C.
Scoatem tava din cuptor si...
Incalzim uleiul si adaugam bucatile de iepure, le prajim pe ambele parti la foc moderat.
Intre timp curatam legumele si le tocam marunt.
Scoatem carnea intr-un bol acoperim cu un capac.
Adaugam legumele in uleiul in care am prajit carnea, lasam sa se caleasca 2 min dupa care adaugam...
Cartofii curatati de coaja si spalati ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare.
Cand sunt fierti, ii scurgem si ii pisam ca pentru piure.
Intr-un bol batem 2 oua cu usturoiul pisat, ardeii tocati marunt, adaugam cartofi si condimente dupa gust, patrunjelul tocat.
Daca este...
Aluatul -intr-un bol amestecam oul cu sarea si untul taiat cubulete, adaugam faina amestecand cu paleta si treptat apa.
Framantam un aluat omogen cu mana. Intindem aluatul pe masa infainata.
Asezam in tava unsa si tapetata cu faina, presam usor cu degetele pe laterale si in colturi, taiem...
Ficatei de pui cu dovlecei in sos de rosii
Ficateii de pui ii spalam, curatam de pielite si ii punem in lapte, dam la rece minim 30 min. Intre timp calim ceapa tocata marunt in uleiul de masline incins. Adaugam ficateii (pe care i-am fiert 5 min) scursi bine de apa si ii calim impreuna cu ceapa cca 2-3 min, adaugam 1/2 cana de...
Sirop de trandafiri
Petalele de trandafiri le rupem de baza alba, le spalam bine si le uscam bine. Intre timp punem apa sa fiarba, cand incepe sa clocoteasca, adaugam petalele. Lichidul va capata culoarea verde, lasam sa fiarba cca 2-3 min, apoi strecuram lichidul. Adaugam zaharul si zeama de la o lamaie,...
Dulceata de trandafiri
Trandafirii se spala bine in apa rece, se usuca bine. Se desprind petalele rupand baza petalelor de culoare alba. Adaugam 3 linguri cu varf de zahar, zeama de lamaie si masam energic cu degetele petalele pana ce se umezesc si isi pierd volumul. Restul de ingrediente se pun intr-o cratita...
Desert tarta cu capsuni
Aluat-amestecam faina cu sarea, zaharul, praful de copt, facem o adancitura, adaugam oul batut, untul rece taiat cubulete, incepem sa framantam cu mana pana ce devine un aluat omogen (adaugand treptat apa). Intindem aluatul pe masa infainata, adaugam in tava unsa cu unt, taiem surplusul, dam...
Muschi de vita la cuptor
Carnea o spalam si o curatam de pielite (care merge), intr-un vas adaugam laptele si carnea. Acoperim cu folie si dam la frigider 1 ora. Intre timp curatam ceapa, morcovul, usturoiul, ardeiul iute, le taiem rondele, scoatem vasul cu carne de la frigider, adaugam legumele, condimente dupa gust,...
Tort cu ciocolata si crema de vanilie
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul, apa, faina cernuta cu praful de copt. Amestecam cu o paleta cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia...
Ficatei de pui cu oregano si lamaie
Ficateii de pui ii spalam bine, dupa care ii asezam pe prosop de bucatarie pentru a se usca. Ii dam prin faina, dupa care ii prajim pe ambele parti in uleiul incins bine. Intre timp tocam ceapa, usturoiul marunt, pisam cateii de usturoi, condimente dupa gust,ii lasam sa se caleasca impreuna...
Omleta cu spanac la cuptor
Intr-o tigaie incalzim uleiul, adaugam ceapa tocata, usturoiul pisat si lasam sa se caleasca cca 1 min, dupa care adaugam spanacul fiert si tocat marunt. Lasam sa se caleasca putin impreuna. Intre timp batem ouale cu condimente dupa gust, adaugam smantana, spanacul, adaugam cascavalul taiat...
Tort cu crema de migdale si capsuni
Turronul il rupem bucatele si il punem intr-o cratita cu 200 ml frisca, punem pe foc mic, amestecand continuu pana ce se topeste. Acoperim cu folie alimetara si dam la rece cateva ore. La fel procedam si cu ciocolata alba. Blat 1-mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul...
Chiftele de vita
Intr-un bol mai mare adaugam laptele si painea, lasam sa se inmoaie bine (cca 10 min pana ce painea trage tot lichidul), adaugam patrunjel tocat, usturoiul pisat. Amestecam, dupa care adaugam carnea, ouale batute si condimente dupa gust. Amestecam bine pana ce compozitia devine omogena,...
Omleta cu legume si branza
Calim ceapa in ulei incins cu 2 linguri apa, adaugam rosia tocata si lasam 1 min sa se caleasca impreuna, dupa care adaugam dovlecelul, ardeiul tocat cubulete. Lasam sa se caleasca impreuna pana ce se inmoaie legumele cca 3-4 min. Intre timp batem ouale cu condimente si patrunjel, busuioc...
Patratele cu branza si capsuni
Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul, adaugam branza de vaci, grisul, esenta de vanilei si amestecam bine. Dam la rece 20 minute. Intindem aluatul putin pe masa infainata, taiem patratele/dreptunghiuri. Intepam cu furculita,...
Frigarui de pui
Pieptul de pui il taiem bucati potrivite, le asezam intr-o tava si acoperim cu lapte, acoperim cu folie alimentara si dam la rece 1 ora. Betele de frigarui le punem in apa pentru 30 minute. Intr-un vas amestecam condimentele, adaugam pieptul de pui scurs de lapte si dam din nou la rece 30...
Mozzarella pane
Intr-o farfurie adaugam faina, in alta farfurie adaugam pesmet. Intr-un bol batem ouale cu condimente dupa gust. Mozzarella o taiem bastonase de cca 1 cm grosime. Le umezim putin cu apa, le trecem prin faina, ou si pesmet. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la...
Pulpa de porc cu leurda
Carnea o spalam si o taiem felii, dupa care le batem putin cu ciocanul. Adaugam in tava in care am adaugat uleiul, condimentam cu sare si piper dupa gust. Tocam verdeata si adaugam in tava. Vinul il amestecam cu apa si mustarul, turnam peste carne si dam tava la cuptoru pana ce scade...
Chifle cu leurda si masline
Faina o cernem intr-un bol amestecam cu sare,facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu zaharul si 50 ml lapte caldut,adaugam oul batut si treptat lapte pana ce rezulta un aluat omogen. Adaugam cascavalul dat prin razatoarea,masline taiate,leurda si usturoiul tocat marunt,uleiul de...
Pogacele cu jumari si leurda
Intr-un pahar dizolvam drojdia cu 1 lingurita zahar,1 lingura faina si 50 ml apa calduta. Intr-un bol cernem faina o amestecam cu sarea,facem o adancitura adaugam jumerile ,ouale batute ,drojdia . Amestecam cu lingura pana ce se omogenizeaza,adaugam leurda tocata marunt si incepem sa...
Sparanghel cu jambon la cuptor si ou
Firele de sparanghel decongelate la temperatura camerei le infasuram cu cate o felie de jambon. Le asezam intr-o tava unsa cu unt,untul ramas il taiem cubulete si il adaugam in tava si presaram condimente dupa gust, dam la cuptorul incalzit la 200 grade C pentru 8 min, dupa care le intoarcem...
Omleta cu sparanghel si jabon
Sparanghelul decongelat la temperatura camerei, l-am invelit in jambon. Topim untul si adaugam sparaghelul pe care l-am taiat de cca 1-2 cm, il prajim pe ambele parti cca 3-4 min. Intre timp batem ouale cu condimente si verdeata tocata marunt, cascaval dat prin razatoarea mica si laptele....
Tagliatele cu sos de leurda si ficatei
Ficateii ii curatam si ii punem la fiert in apa cu sare. Calim ceapa tocata marunt cu leurda cateva secunde, adaugam dulceata si bulionul, cana de apa si lasam pe foc pana ce incepe sa fiarba, adaugam ficateii fierti. Adaugam condimente dupa gust si lasam sa fiarba pana ce scade lichidul si...
Mamaliga cu leurda si ficatei
Intr-un ceaun/cratita punem apa cu sare si presaram putina faina de malai, punem la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam malaiul in ploaie si amestecam continuu cu telul. Lasam sa fiarba, cand este aproape gata adaugam 2 linguri ulei de masline si1/2 leurda tocata marunt. Amestecam si...
Aperitiv oua umplute
Ceapa o dam prin razatoarea mica si o scurgem bine de apa. Galbenusurile le amestecam cu pateul, cu 2 linguri smantana, condimente dupa gust si ceapa calita putin in untul topit. Umplem albusurile cu pasta obtinuta. Intr-o tava/platou, adaugam maioneza amestecata cu smantana si sare daca...
Desert tort cu mere intregi
Mere -curatam merele de coaja, le scoatem cotoarele si le stropim cu zeama de lamaie. Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam zaharul si merele cu spatiu intre ele. In fiecare gaura de la cotor adaugam cate un miez de nuca si cate o caramea. Presaram zaharul vanilat si deasupra cate o...
Drob din ficatei de pui
Ficatul spalat il punem la fiert si il spumam de cate ori este nevoie, il lasam sa se raceasca, dupa care il taiem. Intre timp tocam verdeturile spalate si scurse bine de apa. Curatam ouale de coaja si le taiem felii, adaugam peste celelalte ingrediente si amestecam cu grija sa nu sfaramam...
Desert lapte de pasare
Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul si pastaia de vanilie despicata in 2 si scoase semintele pe care le punem in lapte. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Cand da laptele in clocot, scoatem pastaia si dam...
Turte cu dovleac
Intr-un bol adaugam faina cernuta, amestecam cu zaharul si sarea. Facem o adancitura in mijloc, adaugam piureul de dovleac, galbenusul de ou batut cu 2-3 linguri apa, drojdia dizolvata in putina apa calduta. Amestecam cu lingura pana ce se omogenizeaza, incepem sa framantam, adaugand...
Oua la cuptor cu macrou afumat la cuptor
Zacusca o amestecam cu sucul de rosii si ceapa tocata. Adaugam in tava unsa cu unt, deasupra adaugam bucati de macrou,adaugam masline. Spargem cu grija ouale si condimentam cu sare si piper dupa gust. Dam tava la cuptorul incalzit cca 15 min la 200C. Scoatem tava din cuptor si...
Paste cu sos de iepure
Incalzim uleiul si adaugam bucatile de iepure, le prajim pe ambele parti la foc moderat. Intre timp curatam legumele si le tocam marunt. Scoatem carnea intr-un bol acoperim cu un capac. Adaugam legumele in uleiul in care am prajit carnea, lasam sa se caleasca 2 min dupa care adaugam...
Crochete de cartofi
Cartofii curatati de coaja si spalati ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti, ii scurgem si ii pisam ca pentru piure. Intr-un bol batem 2 oua cu usturoiul pisat, ardeii tocati marunt, adaugam cartofi si condimente dupa gust, patrunjelul tocat. Daca este...
Tarta cu pui si ghebe
Aluatul -intr-un bol amestecam oul cu sarea si untul taiat cubulete, adaugam faina amestecand cu paleta si treptat apa. Framantam un aluat omogen cu mana. Intindem aluatul pe masa infainata. Asezam in tava unsa si tapetata cu faina, presam usor cu degetele pe laterale si in colturi, taiem...