Multumesc Rocsy
"retete pentru mese in familie"
Mere-curatam merele de coaja, le scoatem cotoarele si le stropim cu zeama de lamaie.
Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam zaharul si merele cu spatiu intre ele.
In fiecare gaura de la cotor adaugam cate un miez de nuca si cate o caramea. Presaram zaharul vanilat si deasupra cate o bucata de unt.
Dam tava la cuptorul incalzit cca 15 min.
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile frecate cu uleiul, mixam pana ce se omogenizeaza.
Amestecam faina cu praful de copt, adaugam si esenta si omogenizam cu paleta cu miscari de jos in sus.
Scoatem tava de la cuptor si adaugam blatul, nivelam si dam la cuptorul incalzit cca 35 min.
Facem testul cu scobitoarea, lasam sa se raceasca in tava cca 20 min dupa care rasturnam pe un platou.
Lasan sa se raceasca foarte bine, dupa care il decoram cu frisca mixata cu smantana.
Dam la rece cateva ore inainte de servire.