"retete pentru mese in familie"
Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul si pastaia de vanilie despicata in 2 si scoase semintele pe care le punem in lapte.
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Cand da laptele in clocot, scoatem pastaia si dam focul la minim. Cu o lingura, adaugam spuma de albusuri formand bulgarasi, trecand lingura de fiecare data prin lapte.
Ii lasam sa fiarba cca1-2 min pe ambele parti.
Cu spumierea le scoatem pe un platou.
Laptele ramas il strecuram de restul de albus, apoi adaugam peste galbenusurile amestecat cu amidon.
Punem laptele din nou la foc mic, amestecand continuu pana ce se ingroasa ca un sos.
Asezam bulgarasi in boluri si adaugam sosul de vanilie.
Lasam sa se raceasca la temperatura camerei dupa care dam la rece cateva ore inainte de servire.