Chifle cu leurda si masline

de Lau in Piine, 30 Mai 2019 | 2037 vizualizari

 

 "Retete pentru mese in familie"

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 plic drojdie uscata
  • 300 ml lapte
  • 1 oua
  • 1 legatura leurda
  • 1/2 legatura usturoi verde
  • 250 g cascaval
  • 200 g masline fara samburi
  • Uns
  • 1 ou
  • 50 g cascaval
  • 2 linguri dulceata de ardei iuti
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu leurda si masline:

Faina o cernem intr-un bol amestecam cu sare,facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu zaharul si 50 ml lapte caldut,adaugam oul batut si treptat lapte pana ce rezulta un aluat omogen.

Adaugam cascavalul dat prin razatoarea,masline taiate,leurda si usturoiul tocat marunt,uleiul de masline si framantam pana ce se omogenizeaza.

Acoperim vasul si lasam sa dospeasca pana ce isi dubleaza volumul.

Cu mainele unse de ulei rupem cate o bucata de aluat,formam chifle si le asezam in tava unsa cu ulei.

Lasam la dospit 20 min dupa care ungem cu oul batut cu dulceata de ardei,presaram cascaval si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu leurda si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

30.05.2019, 18:38

Adi 1

30.05.2019, 21:37

Bune!

Ancutsa 1

27.07.2019, 11:17

Bune, bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle impletite