Meniu copii
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul, apa, faina cernuta cu praful de copt.
Amestecam cu o paleta cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea la 180 grade C.
Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 4 felii.
Crema de vanilie- laptele il amestecam cu galbenusurile, amidonul, zaharul si punem pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca, adaugam untul, esenta dupa gust si amestecam pana ce se omogenizeaza.
Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca foarte bine.
Mixam frisca dupa care amestecam cu crema de vanilie.
Crema de ciocolata-topim ciocolata cu frisca, lasam sa se raceasca foarte bine dupa care o mixam impreuna cu smantana pana ce isi dubleaza volumul.
Ansamblare-asezam prima foaie -o insiropam-adaugam 1/2 crema de vanilie(mure)-a 2 foaie de blat-insiropam-crema de ciocolata-a 3 foaie de blat-insiropam-crema de vanilie-mure-ultima foaie de blat-insiropam-dam la rece 30 min.
Mixam frisca cu smantana pana ce isi dubleaza volumul, adaugam 2 linguri de creama de ciocolata, amestecam pana ce se omogenizeaza-imbracam tortul si dam din nou la rece 10 min.
Topim ciocolata cu frisca si uleiul, turnam deasupra lasand sa curga si pe margini.
Decoram dupa plac.